Απίστευτη ταλαιπωρία – περιπέτεια για γιατρό και προσωπικό του ΕΚΑΒ από το Γ.Ν. Κοζάνης

σε Επικαιρότητα

ekav

 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, το βράδυ της Παρασκευής, πλήρωμα του ΕΚΑΒ Κοζάνης, συνοδευόμενο από εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, πραγματοποίησε τη διακομιδή ενός παιδιού, που υπέστη εγκαύματα, στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη. Αφού ολοκλήρωσαν τη διακομιδή και προτού ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής, ειδοποιήθηκαν να μεταβούν στο “Παπανικολάου” ώστε να παραλάβουν άλλο ασθενή και να το(ν) μεταφέρουν στο νοσοκομείο της Κοζάνης.
 
Για κακή τους τύχη, λίγο πριν φτάσουν στο προορισμό τους, το ασθενοφόρο υπέστη βλάβη. Ειδοποιήθηκε η οδική βοήθεια, που “φόρτωσε” το ασθενοφόρο, ήταν όμως αδύνατο να μεταφέρει – στην καμπίνα – περισσότερα από δύο άτομα και έτσι πλήρωμα του ΕΚΑΒ και ειδικευόμενος γιατρός, για λόγους συμπαράστασης ο ένας στον άλλον, αποφάσισαν και οι τρεις να μείνουν στο σημείο, σε μια ερημιά κυριολεκτικά, χωρίς φωτισμό.
 
Ειδοποιήθηκαν οι ιθύνοντες του Γ.Ν. Κοζάνης  προκειμένου να δώσουν λύση στην περιπέτειά τους, όμως, η ώρα περνούσε και εκείνοι συνέχιζαν να βρίσκονται εκεί. Επικοινώνησαν, με τα κέντρα “γειτονικών” ΕΚΑΒ, αλλά τα περισσότερα δήλωσαν αδυναμία. Όταν προτάθηκε η λύση του ταξί, η απάντηση που εισέπραξαν είναι πως μια τέτοια δαπάνη δε δικαιολογείται και πως δε θα “περάσει” από την/τον Επίτροπο. Και ενώ όλοι είχαν σηκώσει τα “χέρια” ψηλά και συγγενικά πρόσωπα των τριών ταλαιπωρημένων εργαζομένων του νοσοκομείου Κοζάνης, ετοιμαζόντουσαν να ξεκινήσουν από εδώ για να μεταβούν στη συμπρωτεύουσα για να τους παραλάβουν, τελικά, μετά από σχεδόν 3 ώρες αναμονής στο σκοτάδι, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, από κάποιο νοσοκομείο, που τελικά προσφέρθηκε να βοηθήσει, τους εντόπισε και τους μετέφερε Θεσσαλονίκη.
 
Μέχρι κι αυτή την ώρα (01:25 -Σάββατο) το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και ο ειδικευόμενος γιατρός, παραμένουν στη Θεσσαλονίκη, ενώ άγνωστο είναι το πώς – και συνεπώς το πότε – θα επιστρέψουν (αν επιστρέψουν σήμερα), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κατάσταση που διαμορφώνεται – για τη σημερινή βραδιά – στο νοσοκομείο της Κοζάνης. Για παράδειγμα, φανταστείτε όλα αυτά που περιγράφουμε να συνέβαιναν χθες, με το σοβαρό τροχαίο και τους τραυματίες νεαρούς.
 
Θα ήταν αδύνατον ο ειδικός γιατρός με τον ένα ειδικευόμενο που έμειναν πίσω, να φέρουν μόνοι τους εις πέρας, ένα χειρουργείο, υποστηρίζοντας ταυτοχρόνως και τα ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών). Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ένα μόνο μικρό δείγμα από το “μπάχαλο” που επικρατεί σήμερα στον τομέα της υγείας κι αποδεικνύει λίγες από τις πολλές παθογένειες.
 
Πηγή : http://www.kozan.gr

Επι Κεφαλιδα