Σφραγίδα Ε.Ι.Ν.Α.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 6ης ΥΠΕ

σε Δράσεις Ε.Ι.Ν.Α./Επικαιρότητα

Προς: ΕΙΝΗ (ΓΙΑΝΝΕΝΑ), ΕΙΝΑΑ (ΑΓΡΙΝΙΟ), ΕΓΕΣΥΝΑ (ΤΡΙΠΟΛΗ), ΕΓΕΣΥΝΛ (ΣΠΑΡΤΗ), ΕΙΝΚΥΝ(ΝΑΥΠΛΙΟ),ΕΓΕΣΥΚ (ΚΕΡΚΥΡΑ), ΣΕΙΕΣΥΝΜ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ), ΕΝΙΖ (ΖΑΚΥΝΘΟΣ), ΕΙΕΣΥΝΝΚΥ (ΠΥΡΓΟΣ), ΕΙΝΚΚΙ (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ), ΕΙΝΑΜΑΛ (ΑΜΑΛΙΑΔΑ),ΕΓΕΣΥΝΚ(ΚΟΡΙΝΘΟΣ)

Κοινοποίηση: ΟΕΝΓΕ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
η προγραμματισμένη σύσκεψη των Ενώσεών μας θα γίνει την Πέμπτη 4/10 στις 12:30 στο Αμφιθέατρο του Παν/κού Νοσοκομείου στο Ρίο. Στα πλαίσια της απόφασης του Γ.Σ ΟΕΝΓΕ για περιφερειακές συσκέψεις των Ενώσεων με αφορμή τη διεκδίκηση νέας κλαδικής συμφωνίας με το Υπουργείο Υγείας.
Η εκδήλωση έχει το χαρακτήρα κατ’ αρχήν γνωριμίας και καταγραφής των προβλημάτων που ενοποιούν τα σωματεία μας.

  • Στη συζήτηση, χρήσιμη θα είναι η επεξεργασία των βασικών ελλείψεων σε ιατρικό ιδίως προσωπικό. Καλό θα ήταν, η κάθε ένωση να φέρει κατάλογο της οργανικότητας των νοσοκομείων και ΚΥ ευθύνης της, της παρούσας κατάστασης των ελλείψεων σε ειδικούς, ειδ/νους και αγροτικούς ανά νομό και των εξαγγελθέντων ή επικείμενων προσλήψεων με κάθε είδους καθεστώς( μόνιμοι, επικουρικοί, μπλοκάκι). Η εικόνα της ροής χρηματοδότησης από τον -έτσι κι αλλιώς ελλειπή- προϋπολογισμό των νοσοκομείων (εκταμίευση κονδυλίων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς τα νοσοκομεία και την ΥΠΕ), θα συμπλήρωνε την εικόνα της κάθε περιοχής.
  • Εδικά ζητήματα που αφορούν την κάθε ένωση και έχουν να κάνουν με την ανεπάρκεια των υπηρεσιών της 6ης ΥΠΕ προκειμένου να εξυπηρετηθεί η καθημερινότητα της λειτουργίας των δομών πχ η κατάσταση στην ΠΦΥ. Καταγραφή περιστατικών αυθαιρεσίας, αναγκαστικών μετακινήσεων, δυσλειτουργίας δομών προκειμένου να καλυφθούν “τρύπες” άλλων δομών, πρέπει να γίνει.
  • Συζήτηση επί των θεμάτων που θα τεθούν από συναδέλφους-μέλη των διοικήσεων των ενώσεων και των τριμελών. Οι πρωτοβουλίες για την ΠΦΥ, η κατάσταση των νοσοκομείων και ΚΥ, οι προσλήψεις και η μετανάστευση των νέων γιατρών, η εκπαίδευση των ειδικευομένων και των μονίμων, η υποχρηματοδότηση, τα εργαλεία ιδιωτικοποίησης και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΣΑΝ, ΑΕΜΥ), η πρόσβαση στις δομές υγείας και άλλα, είναι θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν.
  • Κατάληξη με την ενοποίηση των αιτημάτων και των διεκδικήσεων που πρέπει να επανέλθουν στις τοπικές ενώσεις και να οριστεί μια κοινή δράση αγώνα για αυτά. Δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της σύσκεψης.
  • Για το πρόγραμμα: 12:30 ως 15:00 κύκλος τοποθετήσεων από ενώσεις και εκπροσώπους ΟΕΝΓΕ, 15:00-15:30 διάλειμμα, 15:30 ως 18:00 συζήτηση-αποφάσεις

Αυτή η συνάντηση ας γίνει εφαλτήριο συντονισμού και αναζωογόνησης των Ενώσεών μας Μια ευκαιρία συλλογικής δραστηριοποίησης των συναδέλφων αυτούς τους δύσκολους για το σύστημα υγείας, την κοινωνία και τη χώρα μας καιρούς. Καλούνται οι πρόεδροι και τα μέλη των Δ.Σ να μας ενημερώσουν έγκαιρα για την παρουσία τους.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γραμματέας

Δημήτρης Ζιαζιάς                                                     Σπύρος Μάρκου