Ο αντιδραστικός ρόλος του ΟΔΙΠΥ ΑΕ και οι μεγάλες ελλείψεις ενώ η πανδημία φουντώνει

σε ΔΗ.ΠΑ.Κ

Σε μετακίνηση τριών συναδέλφων μας,ενός από το ΠΓΝΠ και δύο από το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας- και μάλιστα με τη μορφή του εντέλεσθαι-προέβη η 6η ΥΠΕ μεσούντος του καλοκαιριού.

Την περίοδο που τα περιστατικά κορονοιού αυξάνονται και στη χώρα μας καθημερινά, υπουργείο και ΥΠΕ αποδυναμώνουν και άλλο τα νοσοκομεία της περιοχής μας <<μπαλώνοντας>>τα τεράστια κενά των νοσοκομείων της περιφέρειας με μετακινήσεις προσωπικού (που μάλιστα έχει προσληφθεί με τις συμβάσεις covid!).Ούτε κουβέντα για προσλήψεις προσωπικού!

Ο πολύτιμος χρόνος που έδωσαν οι συμπολίτες μας με την πειθάρχηση στα περιοριστικά μέτρα δεν αξιοποιήθηκε ούτε στο ελάχιστο για την στελέχωση των δομών υγείας. Τα νοσοκομεία <<Θώρακος>>και 409 παραμένουν κλειστά, μόνιμες προσλήψεις ούτε για δείγμα. Δεν δημιουργήθηκε νέος χώρος στο ΠΓΝΠ για φιλοξενία κρουσμάτων, οι ΜΕΘ ασθμαίνουν λειτουργώντας με πληρότητα 100% και με λειψό προσωπικό. Συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται λόγω της ακύρωσης χιλιάδων τακτικών ραντεβού μιας και τα νοσοκομεία είχαν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας ασθένειας.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση διαπραγματεύεται τον πακτωλό χρημάτων που θα κατευθυνθεί στους μεγαλοεπιχειρηματίες για την <<ανόρθωση>>της οικονομίας και ιδρύει τον Οργανισμό Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε» (ΟΔΙΠΥ ΑΕ), με αρμοδιότητα «τη διενέργεια αξιολόγησης όλων των παρόχων υπηρεσιών υγείας της χώρας» ο οποία θα λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία. Με βάση την «αξιολόγηση» που θα διενεργεί αυτός ο φορέας, η οποία θα βασίζεται στην «ευρωενωσιακή» και άλλη «διεθνή εμπειρία» και τα πετσοκομμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα επιβάλλονται από το Υπουργείο Υγείας κυρώσεις που θα φτάνουν μέχρι το κλείσιμο της μονάδας. Άλλο ένα λιθαράκι δηλαδή στην ιδιωτικοποίηση των δομών υγείας.

Λογαριάζουν όμως χωρίς εμάς!

Η δική μας απάντηση είναι η συνέχιση του αγώνα για

  • Καμία μετακίνηση συναδέλφου
  • μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και πλήρη κρατική χρηματοδότηση στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας,
  • Ουσιαστικές αυξήσεις και επαναφορά του 13 ου και 14 ου μισθού.

 

Με προοπτική την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της Ελλάδας και των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και όχι για κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Επι Κεφαλιδα