Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους που αγωνίζονται για την υγεία των παιδιών μας!

σε Ανακοινώσεις/Ε.Ι.Ν.Α./Επικαιρότητα

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση, το υπουργείο και οι διοικήσεις των νοσοκομείων επιδεικνύουν τον αυταρχισμό τους απέναντι στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, σέρνοντας στα δικαστήρια το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και την ΕΙΝΑΠ, η στάση εργασίας των οποίων κρίθηκε παράνομη με βάση το νόμο Χατζηδάκη.

Αντί η κυβέρνηση να προβεί στα απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις για να λειτουργήσουν όλες οι χειρουργικές αίθουσες στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας (που η αναμονή φτάνει τα 3000 χειρουργεία) επιλέγει το γνώριμο γι’ αυτήν δρόμο των μετακινήσεων αναισθησιολόγων ενηλίκων από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και διώκει τους υγειονομικούς που διαμαρτύρονται δίκαια.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Υπουργός, αποδίδει τις κινητοποιήσεις σε οργανωμένες ομάδες που θέλουν να εκθέσουν την Κυβέρνηση χωρίς λόγο. Είναι ο ίδιος που αποκάλεσε κάφρους του υγειονομικούς που διαμαρτύρονταν λίγες μέρες πριν. Αυτή η συμπεριφορά δείχνει το ήθος που χαρακτηρίζει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και της Κυβέρνησης και δε μας τρομάζει.

Αυτά που ζουν στην Αθήνα, τα ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα και στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, στο οποίο προκηρύχθηκαν οι μόνιμες θέσεις μετά από μεγάλες κινητοποιήσεις της Ε.Ι.Ν.Α και των εργατικών σωματείων της περιοχής, επιβεβαιώνοντας το σύνθημα πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

Βέβαια, συνεχίζουν και στην περιοχή μας οι μετακινήσεις αναισθησιολόγων από το Γ.Ν. Πατρών, αποδυναμώνοντας το τελευταίο.

Οι συνεχείς μετακινήσεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, οι καθηλωμένοι μισθοί και οι τελευταίοι νόμοι για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων και το ιδιωτικό έργο των ιατρών, αναδεικνύουν ότι στόχος όλων των κυβερνήσεων δεν είναι η ενίσχυση αλλά η αποδυνάμωση του δημόσιου χαρακτήρα των νοσοκομείων, τα οποία θα λειτουργούν με όρους ΑΕ, πουλώντας υπηρεσίες στους ασθενείς-πελάτες. Ταυτόχρονα το λιγοστό προσωπικό θα εργάζεται εξουθενωμένο με συνεχείς μετακινήσεις.

Η άρνηση υπηρεσίας ιατρών στο Δημόσιο θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις αν συνεχιστεί αυτή η τακτική.

Θα υπάρξει σοβαρός αντίκτυπος στην ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται, πράγμα που θα το πληρώσουμε σαν κοινωνία πολύ ακριβά το επόμενο διάστημα.

Καταγγέλλουμε την απόφαση του δικαστηρίου με βάση την οποία κηρύχθηκε παράνομη η στάση εργασίας των αναισθησιολόγων του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αλλά και της ΕΙΝΑΠ. Να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι με βάση τους οποίους η Δικαιοσύνη κρίνει όλες τις κινητοποιήσεις παράνομες, εξυπηρετώντας έτσι τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Ο ρόλος της θα έπρεπε να είναι η υπεράσπιση του Δημοσίου Συμφέροντος.

Ως Ε.Ι.Ν.Α δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε από τέτοιες πρακτικές και θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε μαζί με τους εργαζόμενους για δημόσια δωρεάν υγεία!