Λογότυπο Ε.ΜΕ.Ι.Σ.

σε Ε.ΜΕ.Ι.Σ./Επικαιρότητα/Παρατάξεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.ΜΕ.Ι.Σ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Α

14/11/21

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά και από καρδιάς όλους τους συναδέλφους για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους στη συλλογική προσπάθεια της Ε.ΜΕ.Ι.Σ.

Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στα δύσκολα καθήκοντα που μας αναλογούν, με μεγαλύτερη αισιοδοξία, υπομονή και θέληση.

Το αποτέλεσμα δικαιολογεί για τους νοσοκομειακούς γιατρούς ένα μικρό χαμόγελο μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα της πανδημίας, της ψυχικής εξάντλησης και έλλειψης προοπτικής.

Το αποτέλεσμα των εκλογών στέλνει μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες. Ηχηρό μήνυμα καταδίκης και αποδοκιμασίας της κυβερνητικής στρατηγικής διαχείρισης της πανδημίας. Ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε την κατεδάφιση του ΕΣΥ που είναι το μοναδικό αποκούμπι της κοινωνίας πριν και μέσα στην υγειονομική κρίση. Ηχηρό μήνυμα υπενθύμισης ότι οι είμαστε εργαζόμενοι με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Όμως, δεν είναι ώρα για επανάπαυση ούτε για εφησυχασμό. Μπροστά μας, με το 4ο κύμα να κορυφώνεται, έχουμε ως τραγωδία, την επανάληψη του σεναρίου της περσινής χρονιάς, σε ένα περιβάλλον εξουθένωσης των συναδέλφων. Χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση και συλλογική αντίσταση για να αποτρέψουμε τα χειρότερα για εμάς και την κοινωνία.

Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, συμμετοχή και πίστη στους συλλογικούς αγώνες.

Με Ε.Ι.Ν.Α δύναμη συλλογικής διεκδίκησης και αντίστασης.

Για αποκλειστικά Δημόσια, Ποιοτική και Δωρεάν Υγεία για όλους.

Για την εργασιακή αξιοπρέπεια των έντιμων νοσοκομειακών και υγειονομικών.

Για το μέλλον και την προοπτική των νέων γιατρών.

Στο πλευρό της χειμαζόμενης κοινωνίας.

Για Δημόσια Περίθαλψη πραγματικό Κοινωνικό Αγαθό και όχι εμπόρευμα που μπαίνει στον Προκρούστη των Μνημονίων, της επιτροπείας και του νεοφιλελευθερισμού.

Επι Κεφαλιδα