Ανακοίνωση ΟΕΝΓΕ για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Ανακοίνωση ΟΕΝΓΕ για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Αθήνα 20 Φεβρουαρίου 2020

Α.Π: 10057

Το τελευταίο διάστημα η ΟΕΝΓΕ, με πολλαπλές δράσεις και ανακοινώσεις, έχει ασχοληθεί με το ζοφερό τοπίο που επιχειρούν μα καθιερώσουν σχετικά με τη νέα εξειδίκευση της Επείγουσας Ιατρικής οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Καταφέραμε να μην ακυρωθούν οι προσλήψεις των νέων Επιμελητών στα ΤΕΠ του λεκανοπεδίου Αττικής και των νησιών του Αιγαίου με τις παρεμβάσεις που κάναμε από τον Οκτώβρη ως τον Δεκέμβρη 2019.

Αντιδράσαμε (πάντα μαζί με τους άμεσα ενδιαφερόμενους συναδέλφους) στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις μιας ολιγομελούς ομάδας πανεπιστημιακών καθηγητών που υπαγορεύει υπουργικές αποφάσεις στοχεύοντας σε προσωπικές επιδιώξεις ενάντια στα δικαιώματα των ασθενών και των γιατρών του ΕΣΥ που υπηρετούν στα ΤΕΠ και στο ΕΚΑΒ.

Επίσης, έγκαιρα από το 2018, ως ΟΕΝΓΕ μαζί με τον Σύλλογο Γιατρών ΕΣΥ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, είχαμε παρέμβει στη τότε πολιτική ηγεσία ενάντια στην απαράδεκτη μεθόδευση συγκεκριμένων πανεπιστημιακών καθηγητών να καταργήσουν το ΤΕΠ που από χρόνια λειτουργούσε ως τμήμα ΕΣΥ.

Στα πλαίσια των απαράδεκτων αυτών μεθοδεύσεων εντάσσεται και η νέα λαθροχειρία την οποία καταγγέλλει ο Σύλλογος Γιατρών ΕΣΥ του ΠΓΝΛ: σε επιστημονική ημερίδα που διοργανώνεται στη Λάρισα με την ονομασία Emergency Trauma Congress 2020, οι συμμετέχοντες γιατροί ΕΣΥ του ΤΕΠ αναγράφονται ψευδώς στο επίσημο πρόγραμμα της ημερίδας ως γιατροί της « Πανεπιστημιακής Κλινικής Επείγουσας Ιατρικής» η οποία απλά δεν υπάρχει. Έτσι επιχειρείται από την πλευρά του Πανεπιστημίου προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένου που αφορά την κατάργηση του τμήματος επειγόντων περιστατικών ΕΣΥ και αλλαγής του οργανισμού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η ιδιωτικοποίηση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου που επιχειρείται από την πλευρά της κυβέρνησης, συνδυάζεται και με την προσπάθεια της κατάργησης των κλινικών του ΕΣΥ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν θέση καταδικάζοντας την συγκεκριμένη ενέργεια και να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Απαιτούμε να διορθωθεί άμεσα το πρόγραμμα της ημερίδας συμφωνώντας με το αίτημα του Συλλόγου Γιατρών ΕΣΥ ΠΓΝΛ και προσφέροντας και όποια νομική συμπαράσταση χρειαστεί.

Επι Κεφαλιδα