Λογότυπο Ε.Ι.Ν.Α.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Α ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣ

σε Δελτία Τύπου/Ε.Ι.Ν.Α./Επικαιρότητα

ΑΠ.35.2019 Πάτρα , 16/10/2019

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Α
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣ

Το ΔΣ της ΕΙΝΑ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του τόσο για την εισήγηση που κατατέθηκε στο ΔΣ του ΠΙΣ στις 11/10/19 με θέμα «τρέχουσα κατάσταση στο ΕΣΥ», όσο και με τα δελτία τύπου στις 14/10/19 και 16/10/19. Θέσεις όπως, η «αλλαγή του χαρακτήρα των δημόσιων νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα», η καθιέρωση εξετάσεων για την έναρξη ειδικότητας, το κλείσιμο-συγχώνευση νοσοκομείων, «πρόσβαση και των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να μπορούν να νοσηλεύσουν ασθενείς που παρακολουθούν», η «σύναψη συμβάσεων των Δημοσίων Νοσοκομείων με Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες Ελλάδος και εξωτερικού», η δυνατότητα των δομών του ΕΣΥ να συνάπτουν ειδικές συμβάσεις με Ιδιώτες ιατρούς», η «θεσμοθέτηση της δυνατότητας πρόσληψης ιατρικού́ ή νοσηλευτικού προσωπικού́ εις αναπλήρωσιν –locum», αποτελούν κόκκινο πανί για το σύνολο των μαχόμενων νοσοκομειακών γιατρών και του υγειονομικού κινήματος.

Είναι απαράδεκτο ο ΠΙΣ να διατυπώνει «θέσεις» που εκφράζουν μόνο το μειοψηφικό του προεδρείο, χωρίς να παίρνει καν υπόψη το κατεξοχήν αρμόδιο συνδικαλιστικό όργανο των νοσοκομειακών γιατρών, που είναι η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις της. Οι «θέσεις» αυτές εκφράζουν μόνο τους διακαείς πόθους των λαγών της θλιβερής παρασυναγωγής που βρίσκεται στην ηγεσία του ΠΙΣ, τους εκπροσώπους δηλαδή του μεγαλο-ιατρικού κατεστημένου και πράκτορες των συμφερόντων των ιδιωτικών ομίλων.

Το Υπουργείο Υγείας πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί επί των αναχρονιστικών και αντιδραστικών αυτών «θέσεων» και να μας εξηγήσει αν τις υιοθετεί . Για την ώρα, η σιωπή σημαίνει συναίνεση και συμφωνία. Η ιδιωτικοποίηση και διάλυση του ΕΣΥ βρίσκει ριζικά αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών του αλλά και την κοινωνία που χειμάζεται. Ως Ε.Ι.Ν.Α θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και το ΕΣΥ ως κόρη οφθαλμού απέναντι σε όποιον είτε ωμά και απροκάλυπτα την πολεμά είτε ύπουλα και κεκαλυμμένα την απαξιώνει.

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α.

 

Επι Κεφαλιδα