Περί όνου σκιάς..

σε Επικαιρότητα


 
 
Το 2013, ο τότε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Καλλίρης Π., απέστειλε το Υ3β/ΓΠ/οικ 15413 έγγραφο προς τον ΠΙΣ κι εκείνος εν συνεχεία το κοινοποίησε στους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας. Θέμα του εγγράφου είναι η αλληλογραφία των Ιατρικών Συλλόγων με το υπουργείο Υγείας. Στο έγγραφο, αφού αναλύεται η νομοθεσία, δίδεται εντολή η αλληλογραφία να γίνεται αποκλειστικά μέσω του ΠΙΣ. Για να ανακτήσετε το έγγραφο κάντε κλικ εδώ
Στο εν λόγω έγγραφο δεν υπήρξε τότε καμία διαμαρτυρία Ιατρικού Συλλόγου.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, για το ίδιο ακριβώς αντικείμενο, τρείς Πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων σήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών, ισχυριζόμενοι ότι φιμώνονται!
Μάλιστα ένας εξ αυτών ισχυρίζεται πως η υποχρέωση των Ιατρικών Συλλόγων να αλληλογραφούν μέσω του ΠΙΣ για γενικής φύσεως ζητήματα ήταν ανενεργή και την ενεργοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αποκλείσει την υψηλότητά του από την πρόσβαση στο υπουργείο Υγείας. Αποδεικνύεται λοιπόν από το έγγραφο που παραθέτουμε πως η διάταξη ήταν πάντοτε ενεργή και μάλιστα το 2013, επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έγινε υπόμνηση χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση.
 
Εξίσου αβάσιμη είναι η αντίδραση των τριών Ιατρικών Συλλόγων στο περίφημο Good Standing.
Ισχυρίζονται πως η σχετική ρύθμιση εάν ψηφιστεί θα αφαιρέσει αρμοδιότητες από τους Ιατρικούς Συλλόγους.
Όμως η ρύθμιση είναι ήδη ψηφισμένη! Ψηφίστηκε τον Μάιο του τρέχοντος έτους στο νόμο 4461/17 για την ψυχική υγεία (άρθρο 51) και αναφέρει επί λέξει:

«3. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ.) παρέχει, μετά από αίτημα του ιατρού, πιστοποιητικά ορθής άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος (goodstanding) στους ιατρούς αλλά και προς ιατρικούς συλλόγους της αλλοδαπής».

Καλό είναι λοιπόν να πάψουν τα παιχνίδια που προσβάλλουν τη νοημοσύνη όλων μας και να συνταχθούν όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι σε όσα αποφάσισαν οι δύο Γενικές Συνελεύσεις του ΠΙΣ με συντριπτική πλειοψηφία και τώρα προωθούνται ως σχέδιο νόμου από το υπουργείο Υγείας χωρίς να έχει αλλάξει ούτε ένα σημείο στίξης.
 
Δημήτρης Βαρνάβας
Αντιπρόεδρος Π.Ι.Σ.

Ετικετες:
Επι Κεφαλιδα