Α. ΞΑΝΘΟΣ: ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΘ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΘΟΥΝ

σε Επικαιρότητα

 
icu
Σταθεροποίηση της λειτουργίας των υπαρχόντων κλινών Οι συμβάσεις των 190 εργαζομένων που απασχολούνταν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν μπορούσαν να ανανεωθούν λόγω νομικού προβλήματος, δήλωσε στη συνέντευξη που έδωσε χθες το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM 97,8, ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός, αναφερόμενος σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, σύμφωνα με την οποία οι 50 κλίνες ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές θα μπορούσαν να λειτουργούν αν είχε ανανεωθεί η σύμβαση των εν λόγω εργαζομένων.
«Εμείς δώσαμε το δικαίωμα στους εργαζόμενους που έληξαν οι συμβάσεις τον Οκτώβριο, να παραμείνουν με τη μορφή παροχής δελτίου υπηρεσιών, δηλαδή με μπλοκάκι για ένα τρίμηνο, που ήταν το αναγκαίο κενό για να μπορέσουν να διεκδικήσουν ξανά την πρόσληψή τους στην νέα προκήρυξη. Είναι το κενό αυτό με βάση το Π.Δ. Παυλόπουλου, για την δυνατότητα συμβάσεων που δεν υπερβαίνουν τη διετία. Προχωρήσαμε την προκήρυξη. Αντί για 230 θέσεις έχουμε προκηρύξει 500 θέσεις, έχουμε διπλασιάσει και τον αριθμό των γιατρών και τον αριθμό των νοσηλευτών.
Πιστεύω ότι με αυτή την προκήρυξη, η οποία τώρα μπαίνει στην τελική ευθεία, αυτές τις μέρες η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ ενέκρινε τον κατάλογο των επιτυχόντων για το ιατρικό προσωπικό και ακολουθεί και για το νοσηλευτικό, πετυχαίνουμε μία σταθεροποίηση της λειτουργίας των υπαρχόντων κλινών και ταυτόχρονα αυξάνουμε την διαθεσιμότητα, ειδικά στο λεκανοπέδιο όπου έχουμε όντως πρόβλημα», υπογράμμισε ο κ Ξανθός.
 
www.healthdaily.gr

Επι Κεφαλιδα