Να σημάνει ξεσηκωμός απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο! Όλοι στην Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη στις 10.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας!

σε ΔΗ.ΠΑ.Κ

Την ίδια ώρα που ο λαός της Θεσσαλίας μετρά νεκρούς , αγνοούμενους και τεράστιες υλικές καταστροφές, που η περιοχή έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα, η κυβέρνηση καταθέτει για άλλη μια φορά τα διαπιστευτήριά της όσον αφορά στην επιτελική λειτουργία του κράτους, φέρνοντας για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ώρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα. 

Μετά τη νομοθέτηση το 2017 του 60ωρου εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας για τους νοσοκομειακούς ιατρούς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση της ΝΔ κατ’ επιταγή των μεγάλων εργοδοτών κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής το νομοσχέδιο τερατούργημα που σμπαραλιάζει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα.

Αποτελεί απόδειξη για την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που δεν υπολογίζει ούτε τις ανθρώπινες ζωές ούτε τον πόνο και τη δυστυχία.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στην υγεία βαίνει ολοένα χειρότερη με συνεχή υποβάθμιση των νοσοκομείων, κύμα παραιτήσεων ιατρών ωθούμενων από την ετεροαπασχόληση-μετακινήσεις, την υπερεφημέρευση και τις χαμηλές απολαβές.

Αποτελεί λοιπόν προτεραιότητα η ικανοποίηση των αιτημάτων των μεγάλων επιχειρήσεων για το ξεζούμισμα των εργαζόμενων αντί για τη χρηματοδότηση αντιπυρικών ,αντιπλημμυρικών έργων ,τη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, για να μη θρηνούμε κάθε φορά Δαδιά, Μάτι, Τέμπη.

Να σημάνει ξεσηκωμός !

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΡΒΗ στις 10.30 πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ!

  • Να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης!
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα επιβίωσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
  • Να μην ξεχαστεί αυτό το νέο έγκλημα που ήδη μετρά 15 δολοφονημένους και άγνωστο αριθμό αγνοουμένων. Ε.Ε. – κυβέρνηση – δήμαρχοι και περιφερειάρχες – οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν την ευθύνη
  • 7ωρο-5ημερο-35άωρο,μία εφημερία την εβδομάδα
  • Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, επαναφορά των μισθών στα προ του 2012 επίπεδα
Ετικετες:
Επι Κεφαλιδα