Λογότυπο ΔΗ.ΠΑ.Κ.

‘Πάμε κι όπου βγεί.’ η πολιτική της κυβέρνησης στο ΕΚΑΒ

σε ΔΗ.ΠΑ.Κ

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που αφορά στη διάθεση προσωπικού της Πυροσβεστικής ή των Ενόπλων Δυνάμεων για τη μεταφορά ασθενών με ΕΚΑΒ σε περιοχές που δεν επαρκεί το υπάρχον προσωπικό.

Πρόκειται για συνέχιση της υποβάθμισης των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών με τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος με τις απώλειες ασθενών να επιβεβαιώνουν τις τραγικές ελλείψεις τόσο στην προνοσοκομειακή όσο και στη νοσοκομειακή φροντίδα.

Την ίδια στιγμή που περιμένουν 3500 απόφοιτοι διασώστες του ΕΚΑΒ, η κυβέρνηση της ΝΔ – συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων- αντιμετωπίζει την υγεία ως κόστος και την ενίσχυση με προσωπικό <<μη επιλέξιμη>>με βάση τα κριτήρια του ταμείου ανάκαμψης. Μάλιστα, συνεχίζει το έργο που άφησε στην προηγούμενη θητεία της ,βάζοντας ένα λιθαράκι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της μεταφοράς ασθενών με την ανάθεση και σε ιδιώτες των δευτερογενών διακομιδών ασθενών με το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη του περασμένου Νοέμβρη.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να προσλάβει μόνιμο προσωπικό στο ΕΚΑΒ, που στενάζει κάτω από τις τραγικές ελλείψεις που έχει προκαλέσει η πολιτική όλων των κυβερνήσεων με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωσή του, καταφεύγει στις φθηνές -για το κράτος- λύσεις, με τη μετακίνηση προσωπικού, αφήνοντας για άλλη μια φορά ανοιχτό τον δρόμο στο ιδιωτικό κεφάλαιο για «επενδύσεις» στον χώρο της Υγείας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την πλήρη ανάπτυξη δημόσιας επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, που απαιτεί την ύπαρξη μόνιμων υποδομών, μόνιμου εκπαιδευμένου προσωπικού και επάρκεια εναέριων, θαλάσσιων και επίγειων μέσων.

Επι Κεφαλιδα