Λογότυπο Α.Κ.Ι.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑ 2019 – 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ Α.Κ.Ι. – ΔΗ.ΚΙ.

σε Α.Κ.Ι./Επικαιρότητα/Παρατάξεις

fb: fb.me/akidikni

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑ 2019 – 5 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ Α.Κ.Ι. – ΔΗ.ΚΙ.

Η Αδέσμευτη Κίνηση Ιατρών (Α.Κ.Ι.) και η Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών (ΔΗ.ΚΙ.) έχοντας προβληματισθεί για την συστηματική αποχή των συναδέλφων μας από την συνδικαλιστική δράση αποφασίσαμε να συμπαραταχθούμε στην ανανέωση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Σκοπός μας είναι να συμμετάσχουμε στο Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α και στις τριμελείς των νοσοκομείων και ενωμένοι να προωθήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα των γιατρών του Ε.Σ.Υ αφουκραζόμενοι παράλληλα τις απαιτήσεις της κοινωνίας, της οποίας είμαστε μέλη, για ένα Δημόσιο, Αποτελεσματικό και Ανθρώπινο Σύστημα Υγείας :

• Με υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών
• Προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες
• Σταθερό
• Καινοτόμο
• Με τον απαραίτητο αριθμό ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού
• Με διοικήσεις απαλλαγμένες από κομματικές εξαρτήσεις

Συνάδελφοι,
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στις εκλογές διότι μόνον η μαζικότητα και η ατομική αγωνιστική διάθεση μπορούν να απεγκλωβίσουν τον συνδικαλισμό από τον σφιχτό κομματικό εναγκαλισμό. Μόνον η καθολική συμμετοχή μπορεί ν’ αναδείξει ένα αντιπροσωπευτικό Δ.Σ. το οποίο θα εργάζεται για τα δικαιώματά μας.

«Ε.Ι.Ν.Α ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΩΣΗ!»

Προτάσεις για τους γιατρούς των νοσοκομείων

1. Υποχρεωτική δεκάωρη ανάπαυση στους εφημερεύοντες γιατρούς όπως προβλέπουν οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν ενσωματωθεί στο Εθνικό Δίκαιο. Όχι στο Burn Out.
2. Θέσπιση Κανονισμού Λειτουργίας για όλα τα Τμήματα των Νοσοκομείων. Πρέπει κάθε γιατρός να γνωρίζει τα δικαιώματα του και τις υποχρεώσεις του και να μην υφίσταται τις αυθαιρεσίες του συστήματος.
3. Νομική υποστήριξη για θέματα ποινικών και αστικών διώξεων.
4. Πρόχειρο ταμείο 1000 Ευρώ κάθε νοσοκομείο. Οι συνάδελφοι μας πληρώνουν από την τσέπη τους για να επιστρέψουν στη βάση τους μετά από κάθε διακομιδή.
5. Ασφαλή προγράμματα εφημεριών και ασφαλής λειτουργία κάθε νοσοκομείου. Η έκθεση σε κίνδυνο ασθενών από την μη ασφαλή λειτουργία των νοσοκομείων όχι μόνον να καταγγέλλεται αλλά και να κολάζεται ποινικά.
6. Κατάργηση του νόμου για τις ειδικότητες που στρέφει τους ειδικευόμενους στο εξωτερικό, απογυμνώνει τα περιφερικά νοσοκομεία και απαξιώνει τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ. ως κατάλληλους για την εκπαίδευση τους.
7. Ιατρικό μισθολόγιο αντάξιο της προσφοράς τους στη δημόσια υγεία.

Προτάσεις για τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας, Π.Ι. και Τ.Ο.Μ.Υ

1. Τα Κ.Υ. να επιστρέψουν άμεσα στο Νοσοκομεία ως ξεχωριστές Διευθύνσεις. Η αποκοπή τους από τον κύριο νοσοκομειακό κορμό έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμισή τους. Όχι στο Burn Out.
2. Οι Τ.Ο.Μ.Υ. να ενσωματωθούν ως αποκεντρωμένες μονάδες των Κ.Υ.
3. Απογευματινό ιατρείο για όλους τους γιατρούς των Κ.Υ. και Π.Ι. Σε ποια λογική υπακούει το γεγονός ότι μόνον οι γιατροί των νοσοκομείων θα κάνουν απογευματινό ιατρείο; Το Ε.Σ.Υ. τους εμπιστεύεται να κάνουν πρωινό ιατρείο αλλά όχι απογευματινό; Δεν αποτελεί αυτό άνιση μεταχείριση σε σχέση με τους νοσοκομειακούς γιατρούς;
4. Υποχρεωτική δεκάωρη ανάπαυση στους εφημερεύοντες γιατρούς όπως προβλέπουν οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν ενσωματωθεί στο Εθνικό Δίκαιο.
5. Πρόχειρο ταμείο 1000 Ευρώ για κάθε Κ.Υ. Οι συνάδελφοι μας πληρώνουν από την τσέπη τους για να επιστρέψουν στο Κ.Υ. μετά από κάθε διακομιδή.
6. Ασφαλής εφημέρευση για όλα τα Κ.Υ. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν Κ.Υ. που να εφημερεύει μόνον ένας γιατρός ή γιατροί χωρίς νοσηλευτή.
7. Θέσπιση Κανονισμού Λειτουργίας των Κ.Υ. και Π.Ι.
8. Νομική υποστήριξη για θέματα ποινικών και αστικών διώξεων.
9. Ιατρικό μισθολόγιο αντάξιο της προσφοράς τους στη δημόσια υγεία.

Προτάσεις για την λειτουργία της Ε.Ι.Ν.Α

1. Τα μέλη της Ε.Ι.Ν.Α. που θα εκλεγούν στο Δ.Σ. να αναστείλουν κάθε κομματική τους ιδιότητα, εάν έχουν. Πως θα πείσουμε τους συναδέλφους μας ότι εργαζόμαστε για τα εργασιακά δικαιώματα τους και όχι για τον κομματικό συνδικαλισμό;
2. Καμία ανοχή σε περιστατικά βίας σε βάρος γιατρών. Να υποστηριχτεί νομικά κάθε συνάδελφος μας που υφίσταται την αντίδραση των πολιτών στην ανεπάρκεια της Πολιτείας να διασφαλίσει ένα Ανθρώπινο Σύστημα Υγείας. Η εργασιακή ασφάλεια είναι αποκλειστική ευθύνη του εργοδότη – Δημοσίου και η παράλειψη της θα πρέπει ν’ αντιμετωπίζεται με όλους του νομικά δυνατούς τρόπους και όχι μόνον με στάσεις διαμαρτυρίας.
3. Το Δ.Σ. να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για λύση των διενέξεων που υπάρχουν μεταξύ των συναδέλφων και που δυστυχώς πολλές φορές φθάνουν στα ακροατήρια των δικαστηρίων. Η υιοθέτηση καταγγελιών της μίας μόνον πλευράς των εμπλεκομένων ακυρώνει τον συμβιβαστικό ρόλο της Ε.Ι.Ν.Α.
4. Νομική υποστήριξη σε κάθε συνάδελφο που παραβιάζονται τα εργασιακά του δικαιώματα.
5. Να πολεμήσουμε το σύστημα μέσα από την ίδια του την νομοθεσία μέχρι αυτή ν’ αλλάξει προς το δικαιότερο και αποτελεσματικότερο. Για παράδειγμα η τήρηση των κανόνων της διακομιδής όπως έχει θεσπισθεί και η υποχρεωτική δεκάωρη ανάπαυση στην εφημερία.
6. Έρευνα για τις συνθήκες εκπαίδευσης των ειδικευομένων γιατρών
7. Προσφυγή στο Στ.Ε. για το δικαίωμα των ειδικευμένων γιατρών στην επίσχεση

Προτάσεις για την σχέση μας με την κοινωνία

1. Ο χρήστης των υπηρεσιών υγείας είναι οι πολίτες τους οποίους εξυπηρετούμε με την ιατρική τέχνη μας. Πρέπει να γίνει αντιληπτό στους πολίτες ότι κακοπληρωμένος, εξαντλημένος και επιστημονικά απαίδευτος γιατρός με εξαιρετική δυσκολία θα εκπληρώσει τα καθήκοντά του προς τους ασθενείς.
2. Θέλουμε την συμμετοχή των απλών πολιτών στις κινητοποιήσεις μας διότι πρωτίστως αυτοί θα είναι τα θύματα ενός ανεπαρκούς Ε.Σ.Υ. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να επιμείνουμε στη διακήρυξη ότι φαινόμενα διαφθοράς, στην οποία συμβάλλουν και οι πολίτες με το γνωστό «φακελάκι», δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά.
3. Φαινόμενα προσβολής της αξιοπρέπειας του πολίτη δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά.
4. Φαινόμενα βίας κατά του προσωπικού των νοσοκομείων δεν πρόκειται να αντιμετωπισθούν μόνον με καταδικαστικά ψηφίσμ

Ετικετες:
Επι Κεφαλιδα