Ενωτική Συνεργασία Ιατρών (Ε.Σ.Ι.)

Ε.Σ.Ι. – Απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΜΕΙΣ για εκλογές και σύνθεση Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α.

σε Ανακοινώσεις/Επικαιρότητα


 
Με ενδιαφέρον διαβάσαμε στην ανακοίνωση της ΕΜΕΙΣ  ότι εντυπωσιάστηκε «από τη βιασύνη όλων των άλλων παρατάξεων να εκδώσουν ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών της 4ης Μάη».
 
Ας δούμε λοιπόν αυτή τη βιασύνη έκδοσης ανακοινώσεων με χρονολογική σειρά:


Από: Ενιαία Μετωπική Ιατρική Συνεργασία <emeis.eina@gmail.com>
Ημερομηνία: 8 Μαΐου 2017 – 6:26 μ.μ.
Θέμα: Δελτίο Τύπου της Ε.ΜΕ.Ι.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.ΜΕ.Ι.Σ

Οι εκλογές της Ε.Ι.Ν.Α της 4ης Μαϊου αποτύπωσαν μια νέα κατάσταση στο νοσοκομειακό κίνημα της Αχαϊας, αναδεικνύοντας σε πλειοψηφούσα δύναμη την Ενιαία Μετωπική Ιατρική Συνεργασία….


Ημερομηνία: 10 Μαΐου 2017 12:13 GMT+03:00
Subject: Αποτελέσματα εκλογών στην Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας – Ανακοίνωση Ενιαίας μετωπικής Ιατρικής Συνεργασίας (Ε.ΜΕ.Ι.Σ.)


Από: Ενιαία Μετωπική Ιατρική Συνεργασία <emeis.eina@gmail.com>
Ημερομηνία: 12 Μαΐου 2017 – 4:19 μ.μ.
Θέμα: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ε.ΜΕ.Ι.Σ.

Ενιαία Μετωπική Ιατρική Συνεργασία (Ε.ΜΕ.Ι.Σ)

Μετά τις εκλογές τις ΕΙΝΑ: Τα ευχαριστήρια και οι υποχρεώσεις που ανοίγονται


Δύο Δελτία Τύπου στα ΜΜΕ και μια Ανακοίνωση της Ε.ΜΕ.Ι.Σ. σε 4 μέρες! ΠΟΙΟΙ βιάστηκαν να βγάλουν ανακοινώσεις για τις εκλογές? 
Η Ενωτική Συνεργασία Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) βιάστηκε, που έβγαλε την πρώτη και μοναδική της ανακοίνωση για τις εκλογές 12 μέρες αργότερα?


Ημερομηνία: 16 Μαΐου 2017 – 3:50 μ.μ.
Θέμα: Ενωτική Συνεργασία Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ Ε.Ι.Ν.Α. 2017


Η Ενωτική Συνεργασία Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) που ΔΕΝ έστειλε κανένα Δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ επιλέγοντας να μη δοθεί δημοσιότητα στις εσωτερικές διαφωνίες της Ε.Ι.Ν.Α. ή η ΕΜΕΙΣ που θριαμβολογούσε με τρόπο πρωτόγνωρο για το ήθος της ΕΙΝΑ? Κάτι που δεν διανοηθήκαμε να κάνουμε όταν η Ε.Σ.Ι. κατακτούσε ακόμα και 9 στις 9 έδρες στο Δ.Σ. και τα Δελτία Τύπου που στέλναμε ήταν ένας απλός πίνακας εκλεγέντων!
Λάσπη και ψέματα λοιπόν τα περί βιασύνης αλλά ο καθένας έχει την ευθύνη για το όσα λέει, γράφει ή διαδίδει. 
 
Σχετικά με τις αναφορές για την διαδικασία συγκρότησης του προεδρείου.
 
Υποστηρίζει η ΕΜΕΙΣ ότι «στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ στις 22/05 η ΕΜΕΙΣ κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για τη συγκρότηση του προεδρείου με κριτήρια και αρχές» αναφερόμενη στην πρόταση της για Προγραμματικό  Προεδρείο μαζί με την ΔΗΠΑΚ. Το όνειρο της ΕΜΕΙΣ για «αυτοδυναμία» ωστόσο ναυάγησε όταν η ΔΗΠΑΚ τήρησε την πάγια θέση της για Αναλογικό Προεδρείο!
 
Κι έτσι πάρθηκε η πρώτη απόφαση του νέου Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α., ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ Προεδρείο, δημοκρατικά και με 5 ψήφους υπέρ έναντι 4 κατά.
 
Η Ε.Σ.Ι. και η ΔΗΠΑΚ τηρώντας  την απόφαση αυτή στήριξαν την εκλογή του Προέδρου από την πλειοψηφούσα παράταξη όπως οφείλαμε.
 
Η θέση του Γραμματέα ανήκε δικαιωματικά στην 2η παράταξη και η υποψηφιότητα για την θέση αυτή από μέλος της ΕΜΕΙΣ θεωρούμε ότι ήταν κατά παράβαση της η πρώτης κιόλας απόφασης του νέου Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α. (ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ Προεδρείο)! Τόσος «σεβασμός» για τις πλειοψηφικές αποφάσεις του Δ.Σ. είναι συγκλονιστικός!
 
Το ότι «μόνο για την θέση του προέδρου ψήφισαν πρόταση της ΕΜΕΙΣ» οι άλλες παρατάξεις λέγεται Αναλογικό Προεδρείο – για όσους δεν το γνωρίζουν – όπου η κάθε παράταξη (κατά σειρά ψήφων) καταλαμβάνει τις θέσεις Προέδρου, Γραμματέα, Αντιπροέδρου και Ταμία.
 
Τα σχόλια για το πώς θεωρεί η ΕΜΕΙΣ ότι θα πρέπει να συγκροτούνται και τα επιχειρήματα που θέτει τα θεωρούμε απόψεις που δεν απαιτούν σχολιασμό. Η ΕΜΕΙΣ έχει την αριθμητική πλειοψηφία στο Δ.Σ. αλλά όχι την αυτοδυναμία να αποφασίζει αυθαίρετα και θα πρέπει να έχει τα επιχειρήματα να στηρίξει την όποια πρότασή της ώστε να λάβει ψήφους και άλλων παρατάξεων και να εξασφαλίζει μια πλειοψηφική απόφαση.
Το δε σχόλιο-παράδειγμα για το ότι «Θα ήταν πχ αστείο ο πρόεδρος και ο Γραμματέας να διαφωνούν» λέγεται πολυφωνία και δημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων. Η άποψη ότι η (όποια) πλειοψηφία θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει την άποψή της παραπέμπει σε ολιγαρχικά συστήματα και προφανώς δεν εκφράζει την πλειοψηφία (τις άλλες παρατάξεις) που την καταψήφισαν επιλέγοντας Αναλογικό Προεδρείο.
Δυστυχώς η έλλειψη σεβασμού για την πρώτη κιόλας απόφαση του νέου Δ.Σ. επαναλήφθηκε και στην εκλογή Αντιπροέδρου και Ταμία όπου κατατέθηκε και πάλι υποψηφιότητα για τις θέσεις αυτές από μέλος της ΕΜΕΙΣ για να λάβει την απάντηση που έπρεπε από τις λοιπές παρατάξεις που τίμησαν την απόφαση για αναλογικότητα.
 
Ουδεμία προσπάθεια «να παρερμηνευτεί, να αλλοιωθεί και να ξεχαστεί η βούληση των νοσοκομειακών γιατρών» δεν υπάρχει παρά μόνο να κάποιοι διακατέχονται από κάποια συμπλέγματα καταδίωξης ή αν σκοπίμως υιοθετούν τον ρόλο των κατατρεγμένων για να δικαιολογήσουν τις όποιες αδυναμίες τους. Η ΕΜΕΙΣ εξελέγη πρώτη σε ψήφους και έλαβε τις έδρες που της αντιστοιχούν όπως και την θέση του Προέδρου με την ψήφο και της ΕΣΙ.
 
Θα ήταν επίσης σώφρων να αποφεύγονται προβοκατόρικες δηλώσεις όπως «έχουν ιδιοτελή συμφέροντα και όσους( ή τις παρατάξεις τους) αναρριχίθηκαν μέσω ΕΙΝΑ σε κρατικά πόστα ή παίζουν τέτοιο ρόλο εντός Νοσοκομείων». Για τις παρατάξεις που «αναρριχήθηκαν» μέσω ΕΙΝΑ σας θυμίζουμε ότι η Ε.Σ.Ι. (έτος ίδρυσης 1989) ΗΤΑΝ όλα αυτά τα χρόνια η Ε.Ι.Ν.Α. (έτος ίδρυσης 2000) και δεν ήταν αναρρίχηση αλλά καταξίωση της Ε.Ι.Ν.Α. στην συνείδηση του Ιατρικού Κινήματος και την κοινωνία. Κάτι το οποίο δεν μπορούν να το απαξιώνουν κάποιοι με περισσή μισαλλοδοξία.
 
Ας θυμηθούν, ή ας μάθουν όσοι δεν γνωρίζουν, ΠΟΙΑ ήταν η Ε.Ι.Ν.Α. για την οποία κόπτονται κάποιοι αναζητώντας ιστορικό υπόβαθρο για την ύπαρξή τους!
 

Το ποιοι «αναρριχήθηκαν» μέσω ΕΙΝΑ δεν αφορούν μόνο τον επί μισής θητείας πρώην Πρόεδρο της ΕΙΝΑ και επί δεκαετιών μέλος του  κυβερνώντος κόμματος  που στοχοποιείται με ανήθικο τρόπο για τη δημιουργία εντυπώσεων αλλά περισσότερο κάποιους άλλους οι οποίοι στηρίχτηκαν έμπρακτα από την ΕΙΝΑ/ΕΣΙ για να διεκδικήσουν βουλευτικά (με το κυβερνών κόμμα) και άλλα αξιώματα ή να καταλάβουν θέσεις σχετιζόμενες με την Διοίκηση του νοσοκομείου. Αυτό το παραμύθι λοιπόν καλό είναι να μη συνεχιστεί… «όποιοι ζουν σε γυάλινα σπίτια δεν πρέπει να πετάνε πέτρες» λέει μια παροιμία. 
 
Πάτρα 24/5/2017

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ (Ε.Σ.Ι.)

 
 
Απάντηση ΕΣΙ 24-5-2017

Επι Κεφαλιδα