ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

σε Επικαιρότητα

baskozos-giannis
Τι θα περιλαμβάνει
Στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζου βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Health Daily, το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα ανακούφισης για ευπαθείς ομάδες πολιτών, ώστε να είναι έτοιμο προς κατάθεση στη Βουλή, εκτός απροόπτου την Παρασκευή.
Το νομοσχέδιο η κυβέρνηση εσωτερικά ονόμαζε «Παράλληλο πρόγραμμα», ενώ στη φάση κατάθεσής του μάλλον θα έχει την ονομασία «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου».
 
Ο Γενικός Γραμματέας βάζει τις τελευταίες λεπτομέρειες στο νομοσχέδιο, το οποίο σε μεγάλο μέρος περιλαμβάνει διατάξεις του υπουργείου Υγείας, όπως διατάξεις για τους ανασφάλιστους, τις μετατάξεις και μεταθέσεις γιατρών, τα αγροτικά ιατρεία, τον ΕΟΠΥΥ κ.ά.
 
Ενδοιασμοί υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες του Health Daily, για τις διατάξεις που αφορούν την ίδρυση του Νοσοκομείου Θήρας και τον τρόπο λειτουργίας και στελέχωσής του με γιατρούς του Κέντρου Υγείας Θήρας, οπότε δεν αποκλείεται οι σχετικές διατάξεις να τελειοποιηθούν και να συμπεριληφθούν σε επόμενο νομοσχέδιο.
 
Σημειώνεται ότι τα θέματα κάλυψης των ανασφάλιστων στο εν λόγω νομοσχέδιο συζητήθηκαν και στη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα και της ομάδας του με τους εκπροσώπους των Θεσμών, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
 
Health Daily

Επι Κεφαλιδα