Στον αέρα οι διακομιδές ~ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ 5ΗΣ ΥΠΕ

σε Επικαιρότητα

 

 

Στον αέρα οι διακομιδές ~ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ 5ΗΣ ΥΠΕΑκυρώθηκε ο διαγωνισμός πρόσληψης οδηγών ασθενοφόρων από τον ΑΣΕΠ

«Στον αέρα» οι διακομιδές στα Κέντρα Υγείας τόσο στην ηπειρωτική Μαγνησίας όσο και στις Σποράδες. Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την πρόσληψη οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας. Μεγάλες οι ευθύνες της 5ης ΥΠΕ που κατοχύρωσε προσληφθέντες με επαγγελματικό δίπλωμα για να οδηγήσουν ασθενοφόρο.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

«Μπλόκο» του ΑΣΕΠ στο διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί εδώ και ένα χρόνο για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού και οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας του νομού Μαγνησίας. Οι ενστάσεις έγιναν διότι κατοχυρώθηκαν θέσεις σε μη έχοντες δίπλωμα σχολής ΕΚΑΒ στο διαγωνισμό της 5ης ΥΠΕ φέρνουν τα πάνω – κάτω στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας που ούτως ή άλλως ήταν οριακή όσον αφορά τις βάρδιες των οδηγών ασθενοφόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις προχθές ο ΑΣΕΠ απεφάνθη ότι κακώς ο διαγωνισμός προχώρησε και έγιναν προσλήψεις οδηγών που δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά- περίπτωση Κέντρου Υγείας Σκιάθου- και έτσι ο διαγωνισμός θα πρέπει να επαναληφθεί και να κληθούν οι έχοντες όλες τις προϋποθέσεις για να καλύψουν τις θέσεις.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός για την πρόσληψη ως επικουρικού προσωπικού οδηγών στα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας, θα πρέπει να σημειωθεί ότι χώλαινε από την αρχή. Και ενώ πέρασε από «σαράντα κύματα» όταν ήρθε η ώρα της επικύρωσης, όπως είχε γράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στις 12 Ιουνίου, εκτός από ορισμένους που ήδη έχουν αρνηθεί τη θέση για διάφορους προσωπικούς λόγους, υπήρξαν περιπτώσεις ενδιαφερομένων που είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους χωρίς να έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά της σχολής ΕΚΑΒ και τώρα μπορεί να κληθούν να καταλάβουν και τη θέση του οδηγού σε ασθενοφόρο.

Το συγκεκριμένο πτυχίο βέβαια αφενός είναι απαραίτητο σε κάθε διαγωνισμό τέτοιου είδους και θα έπρεπε ήδη να έχει κατατεθεί και κατά τη διάρκεια συμμετοχής στην προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αφετέρου αναφέρονταν ρητά και στην προκήρυξη που είχε κάνει η 5η ΥΠΕ και που τελικά αργότερα πέρασε σε δεύτερη μοίρα, ως φαίνεται με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν ενστάσεις.

Και ενώ όλοι περίμεναν ότι ο επίμαχος διαγωνισμός -που σημειωτέον διεκπεραιώθηκε με ένα χρόνο καθυστέρηση παρά το γεγονός ότι αφορούσε στην πρόσληψη επικουρικού προσωπικού- θα ολοκληρώνονταν, ο ΑΣΕΠ έδωσε εντολή για επανάληψη, που σημαίνει νέα καθυστέρηση και μάλιστα μέσα στην τουριστική περίοδο όπου θα έπρεπε το νέο προσωπικό να είναι σε επιφυλακή ανά πάσα στιγμή για να παρέμβει εφόσον χρειαστεί προκειμένου να καλύψει συγκεκριμένα κενά σε καίρια πόστα. Για τη Μαγνησία ο διαγωνισμός αφορούσε στη πρόσληψη 4 οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς, Αργαλαστής, Σκιάθου και Σκοπέλου ενώ άλλες δύο θέσεις έχουν προκηρυχθεί για Κάρυστο και Κύμη.

 
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ (ΒΟΛΟΣ) –  05/07/2014

Επι Κεφαλιδα