ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

σε Επικαιρότητα

 

 
Για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»
 
 
Την κλήση του Ανδρέα Μαρτίνη την Πέμπτη 8 Ιουνίου στην Εξεταστική για την Υγεία αποφάσισαν χθες τα μέλη της έπειτα από εισήγηση του προέδρου, Αντώνη Μπαλωμενάκη. Σημειώνεται ότι ο Α. Μαρτίνης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και αναμένεται να καταθέσει μόλις του δώσουν άδεια οι γιατροί. Η εξεταστική επιτροπή αποφάσισε επίσης ποια θα είναι τα πρώτα επτά πρόσωπα που θα κληθούν ως μάρτυρες. Οι επτά μάρτυρες είναι δύο μέλη του ΔΣ του «Ερρίκος Ντυνάν» (Αλέξανδρος Πανεθυμιτάκης και Βασίλης Στεργίου), ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας, ο συμβολαιογράφος του πλειστηριασμού του Ερρίκος Ντυνάν , ο αρμόδιος δικαστικός επιμελητής που εκτίμησε την περιουσία του νοσοκομείου, καθώς και ο τότε υπεύθυνος οικονομικών της ΔΟΥ, προκειμένου να εξηγήσει γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν προέβη σε αναγγελία οφειλών του νοσοκομείου προς το Δημόσιο ύψους 4,5 εκατ. ευρώ. Θα υπάρξει και ένας ανοικτός κατάλογος μαρτύρων, ανάλογα με την έκβαση της εξεταστικής διαδικασίας. Ο κατάλογος των μαρτύρων συμφωνήθηκε να μείνει ανοικτός, ώστε τα μέλη της επιτροπής να έχουν την ευχέρεια να προσθέτουν ονόματα αναλόγως της έκβασης της υπόθεσης.
 
Στην εισήγηση, ο πρόεδρος της Εξεταστικής γνωστοποίησε στα μέλη ότι έχουν σταλεί όλα τα έγγραφα που έχουν ζητηθεί από το «Ερρίκος Ντυνάν» και αφορούν την υπόθεση. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάπας υποστήριξε ότι πρέπει να κατατεθεί στην επιτροπή και η τροπολογία Βορίδη, βάσει της οποίας μεταβιβάστηκε το «Ντυνάν» στην εταιρεία «Ημιθεά» καθώς, όπως υπογράμμισε, η «Ημιθέα» βάσει του καταστατικού της μπορούσε να αγοράσει ιδιωτική κλινική και όχι νοσοκομείο. Ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, συμφώνησε στην κλήση Μαρτίνη την οποία και χαρακτήρισε αναγκαία και ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες ο συμβολαιογράφος πλειστηριασμών Στ. Βασιλάκης, η εκπρόσωπος των εργαζομένων του προσωπικού του «Ερρίκος Ντυνάν» Ευφρ. Πούλιου, ο νομικός σύμβουλος από το 2006 έως σήμερα Γ. Σπανός, ενώ έθεσε στην κρίση της επιτροπής την κλήτευση και δύο άλλων προσώπων, του Λυκούργου Λιαρόπουλου, που είχε συντάξει την έκθεση για την οικονομική κατάσταση του «Ντυνάν», καθώς και του Βασίλη Καζά από τη Grant Thornton.
 
Η εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου πρότεινε στο τέλος της διαδικασίας της εξεταστικής να κληθούν και οι υπουργοί Υγείας της περιόδου που εξετάζεται από την επιτροπή. Η εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου ζήτησε να κληθούν και οι πρώην πρόεδροι κομμάτων που κατονομάζει ο Ανδρέας Μαρτίνης, οι υπουργοί, η διευθύντρια εφορίας Κηφισιάς, ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, άλλα του ΔΣ του «Ντυνάν», τα μέλη αυτών που έκαναν τον έλεγχο των οικονομικών, καθώς και πρόσωπα από το χώρο των ΜΜΕ ή των δικαστικών που έτυχαν δωρεάν νοσηλείας στο νοσοκομείο.
 
 
www.healthdaily.gr

Επι Κεφαλιδα