Πάτρα: «Σκιές» πίσω από τα σεντόνια που …πέταξαν από το ΠΠΝΠ

σε Επικαιρότητα

Κανένας δεν διέταξε ΕΔΕ και δεν έκανε μηνυτήρια αναφορά

 

 
 
Σε σκηνικό  «γκρίζων» ζωνών  παραπέμπει η πονεμένη ιστορία της… μετακόμισης σεντονιών από το πολύπαθο ΠΠΝΠ σε πλοία της γραμμής Πάτρα- Ιταλία αλλά ακόμα και σε ξενοδοχειακές μονάδες της  Καλαμάτας, όπως είχε αποκαλυφθεί πριν από λίγο καιρό.
Παρά το σάλο που είχε δημιουργηθεί , καθώς την ώρα που οι ασθενείς δεν είχαν σεντόνια στα κρεβάτια τους και έφερναν από το σπίτι τους, τα σεντόνια με τη στάμπα του νοσοκομείου του Ρίου έπαιρναν «αέρα» στην Αδριατική και κοίμιζαν τουρίστες σε ξενοδοχεία της Καλαμάτας, κανένας από τους αρμοδίους για την προστασία και περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας  δεν ανησύχησε και πολύ περισσότερο δεν ενεργοποιήθηκε για να πράξει τα δέοντα.
Συγκεκριμένα, κανένας από τους διοικούντες στις αρμόδιες βαθμίδες της Δημόσιας Υγείας δεν διέταξε την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, αλλά πολύ περισσότερο δεν μπήκε στον κόπο να κάνει μηνυτήρια αναφορά ή απλά να ζητήσει την επέμβαση του εισαγγελέα.
Αντί για το αυτονόητο κάποιοι με διαφορά φάσης μερίμνησαν, ώστε μία από τις καλύτερες υπαλλήλους  του ιδρύματος – η οποία την περίοδο που έκαναν, φτερά τα σεντόνια δεν  υπηρετούσε στο συγκεκριμένο τμήμα – να αντικατασταθεί και να αναγκαστεί να πάει σε πόλη εκτός Αχαΐας και στη συνέχεια για ανταμοιβή κάποιοι που εμπλέκοντο λόγω αντικειμένου με το θέμα, να ανταμειφθούν τοποθετούμενοι σε καλά πόστα.
Ενδεικτικό  του τρόπου με τον οποίο έχουν γίνει «δεκτά» όλα αυτά από την ηγεσία του υπουργείου υγείας, είναι το γεγονός, πως η συγκεκριμένη υπάλληλος που αναγκάστηκε να μετακομίσει ενώ δεν εμπλεκόταν στην υπόθεση  των  κλινοσκεπασμάτων που έκαναν  φτερά, τοποθετήθηκε πριν από λίγο καιρό, επιστρέφοντας στην Αχαΐα – σε αναγνώριση του ήθους της και της εργατικότητάς της – προϊσταμένη σε νευραλγική θέση σε άλλο μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο.
Με αυτόν τον τρόπο ο γ.γ. του υπουργείου υγείας κατάφερε ένα ηχηρό ράπισμα σε όσους προσπάθησαν να «ξεφορτωθούν» μια «ενοχλητική» λόγω ήθους και εργατικότητας αλλά πολύ περισσότερο τιμιότητας υπάλληλο , ενώ δεν έκαναν τίποτα προκειμένου να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση των σεντονιών.
Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιοι είχαν λόγους να κουκουλωθεί η υπόθεση και αν κάποιοι άλλοι είχαν λόγω να μην ανοίξει «μύτη» από αυτή την ιστορία , έστω κι΄ αν το δημόσιο ζημίωσε και φυσικά για μεγάλο διάστημα στο ΠΠΝΠ καταγράφοντο τριτοκοσμικές εικόνες λόγω έλλειψης των σεντονιών .
 
http://patrastimes.gr/
 

Επι Κεφαλιδα