Μέχρι το Πάσχα θα ανοίξουν τα περισσότερα κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ

σε Επικαιρότητα

ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ


 
Ξανθός: Απαράδεκτο φαινόμενο η λίστα αναμονής
 
 
Προθεσμία μέχρι το Πάσχα δίνει στον εαυτό του, στο υπουργείο του και στην κυβέρνηση, ο  υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, για την πάταξη της λίστας αναμονής σοβαρών τραυματιών για μία θέση στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας, υποσχόμενος ότι θα ανοίξουν τουλάχιστον τα μισά από τα κρεβάτια, που σήμερα λόγω έλλειψης προσωπικού, είναι κλειστά.
Όπως δήλωσε ο υπουργός:
«Στόχος μας στο υπουργείο Υγείας είναι να σταθεροποιήσουμε τη λειτουργία των κλινών που είναι ήδη σε λειτουργία στις ΜΕΘ. Επίσης, να επαναφέρουμε κρεβάτια που είχαν πάψει να λειτουργούν την προηγούμενη περίοδο λόγω έλλειψης προσωπικού, και κυρίως να αυξήσουμε τις διαθέσιμες κλίνες ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής που παρατηρείται και το «απαράδεκτο» φαινόμενο της λίστας για κρεβάτια ΜΕΘ.
Γιατροί και νοσηλευτές θα τοποθετηθούν μέσα στο Μάρτιο, με κριτήρια ΑΣΕΠ για πρώτη φορά, η φιλοδοξία μας είναι ένα μεγάλο μέρος από τα 250 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, ίσως και τα μισά να ανοίξουν πριν από το Πάσχα και ο στόχος είναι να εξαλειφθεί η λίστα που σε καθημερινή βάση είναι 50 με 60 άτομα».
 
 
http://www.patrastimes.gr/

Επι Κεφαλιδα