ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ

σε Επικαιρότητα

Την επόμενη Τετάρτη η συζήτηση στη Βουλή
 
xanthos
Δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει προσλήψεις, επιτάχυνση διαδικασιών κλπ, περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων, που κατατέθηκε στη Βουλή και θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή την προσεχή Τετάρτη.
Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο «Κόκκινο», ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, αναφερόμενος στο λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης για την Υγεία. Όπως ανέφερε, παρόλο που και στο παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες για την επίλυση του ζητήματος των ανασφάλιστων, που πλέον αριθμούν 2,5-3 εκατ. άτομα, το θέμα παρέμεινε σε εκκρεμότητα.
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να λύσει το θέμα «φακελάκι» των γιατρών, ο υπουργός απάντησε ότι πρόκειται για μια διαχρονική παθογένεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η οποία μπορεί να αλλάξει με μια γενικότερη αλλαγή στη νοοτροπία ασθενών και υγειονομικού προσωπικού, αλλά και με κάποιες θεσμικού χαρακτήρα παρεμβάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης, όπως η ηλεκτρονική οργάνωση λίστας χειρουργείου, που θα ενισχύσει τη διαφάνεια, επιτρέποντας στον ασθενή να γνωρίζει πότε και από ποιον γιατρό θα χειρουργηθεί.
 
HealthDaily.gr

Επι Κεφαλιδα