Και μισθό από το ΑΠΘ, και 150 ευρώ η επίσκεψη

σε Επικαιρότητα

Για κακούργημα δικάζεται αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής
 

Θεσσαλονίκη: Σε δίκη παραπέμπεται αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για κακουργηματική απάτη σε βάρος του πανεπιστημίου, αφού φέρεται να δήλωνε επί περίπου μία δεκαετία (από το 2002 έως το 2011) ότι δεν ασκεί ελεύθερο επάγγελμα, οπότε και ελάμβανε κανονικά τον μισθό του και τα προβλεπόμενα επιδόματα, αλλά αποδείχθηκε ότι συνέχιζε να διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο παράτυπα, λαμβάνοντας μάλιστα 150 ευρώ για κάθε επίσκεψη ασθενούς που δέχονταν εκεί.
Έτσι, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκη παραπέμπει στο Τριμελές Εφετείο για να δικαστεί τον 67χρονο σήμερα αναπληρωτή καθηγητή Ιατρικής για «απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια» σε βαθμό κακουργήματος. Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, η υπόθεση ερευνήθηκε από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υγείας και Πρόνοιας ύστερα από καταγγελίες και διαπιστώθηκε ότι ο καθηγητής είχε υποβάλει δήλωση στο αρμόδιο οικονομικό τμήμα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ότι δεν ασκεί ιδιωτικό έργο, προσκομίζοντας μάλιστα και βεβαίωση της ΔΟ Υ Καλαμαρά για διακοπή επιτηδεύματος.
 
Όμως, όπως αναφέρει το βούλευμα, ο πανεπιστημιακός γιατρός μίσθωσε τμήμα του ιδιωτικού του ιατρείου σε συνάδελφό του και στον υπόλοιπο χώρο δεχόταν ασθενείς. Την επίμαχη δεκαετία φέρεται να εισέπραξε παράνομα από τα ειδικά επιδόματα που λαμβάνουν οι πανεπιστημιακοί γιατροί που δεν ιδιωτεύουν το ποσό των 97 000 ευρώ, ενώ διαπιστώθηκε ότι το ίδιο χρονικό διάστημα συμμετείχε σε χειρουργικές επεμβάσεις σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης έναντι αμοιβής. Η ποινική διαδικασία κινήθηκε τον Νοέμβριο του 2015 έπειτα από ανώνυμη καταγγελία που έγινε σε βάρος του.
 
ΑΥΓΗ | 30/05/2017

Επι Κεφαλιδα