ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΑΡΤΙΝΗ

σε Επικαιρότητα


 
Εστάλη το CD με τις 17.000 νοσηλείες
 
Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων του πρώην προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις σκανδαλώδεις υποθέσεις στον χώρο της Υγείας, ωστόσο ο κ. Μαρτίνης ενδέχεται να κληθεί ξανά, εφόσον κριθεί απαραίτητη η κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με άλλους μάρτυρες.
Προς το παρόν ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντ. Μπαλωμενάκης ζήτησε και του εστάλησαν από την οικονομική αστυνομία CD με 17.000 νοσηλείες στο «Ερρίκος Ντυνάν» αλλά η επιτροπή αποφάσισε να μην γίνει χρήση των στοιχείων λόγω των σοβαρών προσωπικών δεδομένων που περιέχονται σε αυτό (ασθένειες κλπ.). Επίσης, από την επιτροπή ζητήθηκαν και εστάλησαν από το «Ερρίκος Ντυνάν» και στοιχεία για τους διορισμούς στο νοσοκομείο.
Ενώ συνεδρίαζε η επιτροπή δημιουργήθηκε ένταση όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος διέρρευσε μέσω twitter δυο σελίδες από τις επίμαχες λίστες, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βέττας κατονόμασε, επικαλούμενος την επίμαχη λίστα, σειρά πρωτοκλασάτων πολιτικών που φέρονται να ζήτησαν ρουσφέτι στο «Ερρίκος Ντυνάν», με τον Μαρτίνη να απαντά καταφατικά.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατονόμασε τους εξής: Σιούφας, Σκουλάκης, Λιάπης, Μανιάτης, Κυπραίου (γραμματέας του Κων. Μητσοτάκη), Παπαϊωάννου, Βαρβιτσιώτης, Γιακουμάτος, Μπακογιάννη, Πατούλης, Βενιζέλος, Μητσοτάκης, Μπεχράκης, Βουδούρης, Τσιπλάκος, Καραμανλής Αχιλλέας, Σημίτης, Σαμαράς, Καρατζαφέρης, Δήμας, Μεϊμαράκης, Σταϊκούρας, Μιχαλολιάκος, Μαρκογιαννάκης, Αβραμόπουλος, Σουφλιάς. Και στη συνέχεια ζήτησε από τον Μαρτίνη να αποκριθεί με ένα ναι ή όχι για το αν αυτοί όντως ζήτησαν ρουσφέτι.
Αρχικά, ο Μαρτίνης είπε: «Η πόρτα μου ήταν πάντα ανοιχτή» και στη συνέχεια απάντησε με πιο ξεκάθαρο τρόπο: «Ναι». Μετά τα παραπάνω, ο πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι «ανοίξαμε την πύλη της Κολάσεως». Τέλος, ο κ. Μαρτίνης, παραδέχθηκε ότι δίνονταν παχυλές αμοιβές σε συνεργάτες και στελέχη του «Ερρίκος Ντυνάν», όπως σε υπεύθυνη λογιστηρίου, η οποία φέρεται να ελάμβανε το 2000 μηνιαίο μισθό ύψους 14.000 ευρώ.
 
healthdaily.gr

Επι Κεφαλιδα