(ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΛΗΜΝΟΥ) – Καταγγελία εναντίον της Διοικήτριας Νοσοκ. Λήμνου (02/07/2014)

σε Επικαιρότητα

02/07/2014

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν.-Κ.Υ. ΛΗΜΝΟΥ

 

Μύρινα, 30 Ιουνίου 2014

 
ΠΡΟΣ:

1. 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ)

2. Υπουργείο Υγείας

3. Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου (ΙΣΛ)

4. ΟΕΝΓΕ

 
ΚΟΙΝ:

1. Διοικητή Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Μυτιλήνης-Λήμνου

2. MME

 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών ΓΝ-ΚΥ Λήμνου συνεδρίασε σήμερα 30/6/2014 με αφορμή την αναφορά της Συντονίστριας Διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής κ. Βουτσά Αγγελικής, σχετικά με:
 

  1. Την παρέμβαση εντός του νοσοκομείου του ιδιώτη ιατρού κ. Λούκα Θωμά στο θεραπευτικό της έργο, και,
  2. Την απαξιωτική και απάδουσα συμπεριφορά της Αν. Διοικήτριας του Νοσοκομείου κ. Λυμπέρη Ισμήνης προς το πρόσωπο της και την ιδιότητα της.

Αφού ενημερωθήκαμε από την κ. Βουτσά για τα γεγονότα που συνέβησαν στο χώρο των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου και αργότερα στο γραφείο της Αν. Διοικήτριας το απόγευμα της 28ης Ιουνίου 2014, και συζητήσαμε εκτενώς, επισημαίνουμε τα εξής:
Στον πολύπαθο χώρο της Δημόσιας Υγείας, ιδιαίτερα δε στην εγκαταλειμμένη από το επίσημο κράτος ακριτική Λήμνο, είναι απαράδεκτο να παρακωλύεται ή να λοιδορείται το έργο των ιατρών του ΕΣΥ, οι οποίοι σε αντίξοες επαγγελματικά συνθήκες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Λυπούμαστε πολύ για τη συμπεριφορά του νέου συναδέλφου ιδιώτη γιατρού, ο οποίος μη σεβόμενος ούτε το χώρο του νοσοκομείου, ούτε την πείρα της συναδέλφου του, προσπάθησε με ανάρμοστο τρόπο να παρέμβει στο θεραπευτικό έργο της Διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής.

  1. Καταδικάζουμε απερίφραστα την στάση της Αν. Διοικήτριας που με την παρουσία της και την προτροπή της γίνεται για άλλη μια φορά προσπάθεια παρέμβασης ιδιώτη γιατρού στη λειτουργία του νοσοκομείου, χωρίς την επιστημονική έγκριση των αρμόδιων οργάνων. Περισσότερο όμως καταδικάζουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά της προς την Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής, της οποίας το έργο με ακατονόμαστες φράσεις φαίνεται ότι προσπάθησε να υποτιμήσει και να απαξιώσει. Και αυτά για μία ιατρό που στηρίζει το νοσοκομείο την τελευταία δεκαπενταετία με αυταπάρνηση και υψηλό επιστημονικό και κοινωνικό ήθος. Τη στιγμή μάλιστα που το τελευταίο διάστημα είναι η μοναδική παθολόγος του νοσοκομείου.

Η στάση της αυτή, όπως και ιδιώτη ιατρού, επειδή δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, αλλά ένα μέρος μιας συνεχόμενης πολιτικής, θεωρούμε ότι πρέπει να καταδικαστεί άμεσα από τους αρμόδιους (ΥΠΕ και ΙΣΛ), γιατί αποτελεί ευθεία επίθεση τόσο στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας στη Λήμνο, όσο και στην αξιοπρέπεια των ιατρών του νησιού.
 
 

                            Ο Πρόεδρος                                                      Η Γραμματέας
Σταυρόπουλος Δημήτριος                            Αναγνωστοπούλου Θεοδώρα

Επι Κεφαλιδα