ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ε.Ι.Ν.Α.  (Δεκέμβρης 2014)

σε Ανακοινώσεις/Δράσεις Ε.Ι.Ν.Α.

EINA
 
Σε νέα συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Στακιά, το προεδρείο του ΔΣ  ζήτησε ενημέρωση για όλα τα ανοιχτά θέματα που είχαν συζητηθεί και σε προηγούμενες συναντήσεις.
 
Α) Το μείζον πρόβλημα που παραμένει χωρίς λύση, είναι αυτό των σημαντικών ελλείψεων σε προσωπικό.
Επισημάνθηκε από την πλευρά μας, ότι παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις για «ξεπάγωμα» των διορισμών 400 γιατρών (από κρίσεις που έχουν εδώ και καιρό ολοκληρωθεί) , για διορισμούς νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και για νέα νομοθετική ρύθμιση για την θητεία των επικουρικών γιατρών, καμιά ουσιαστική λύση δεν έχει υπάρξει , τα τμήματα που είναι υποστελεχωμένα παραμένουν έτσι, τα νοσοκομεία της περιφέρειας συνεχίζουν να λειτουργούν εντελώς οριακά, οι μετακινήσεις γιατρών συνεχίζουν να αποτελούν μόνιμα… προσωρινές «λύσεις» .  Ουσιαστικά, η διοίκηση της ΥΠΕ βρίσκεται σε αδυναμία να προσδιορίσει έναν σαφή χρονικό ορίζοντα για τοποθετήσεις  προσωπικού, τουλάχιστον στις θέσεις εκείνες που είναι καίριες για την στοιχειώδη λειτουργία των μονάδων.  Όπως είναι φυσικό , από την μεριά μας η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και θα εντείνουμε τις παρεμβάσεις κάθε μορφής – και η ΟΕΝΓΕ σε πανελλαδικό επίπεδο- προκειμένου να αναστραφεί .
 
Β) Η μετακίνηση νοσηλευτριών χειρουργείου από το «Καραμανδάνειο» στο ΠΓΝΠ  θα λήξει (;) στις 31/12 , χωρίς όμως να έχει δρομολογηθεί μια μόνιμη λύση με προσλήψεις . Εντύπωση μας προκάλεσε η κίνηση του διοικητή της ΥΠΕ να δώσει εντολή σε αναισθησιολόγο και νοσηλεύτρια άλλου νοσοκομείου να ελέγξουν επιτόπου την λειτουργία των χειρουργείων του «Καραμανδανείου» . Η ενέργεια αυτή περισσότερο με «επίδειξη» μοιάζει , παρά με πραγματική πρόθεση ενημέρωσης, από την στιγμή που ο διοικητής της ΥΠΕ έχει άμεση γνώση ότι με απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου έχει ανασταλεί η τακτική λειτουργία των χειρουργείων …
 
Γ) Σχετικά με το Γ.Ν. Πατρών: 1. δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με την σύνθεση του νέου ΔΣ   2. η ανάληψη των καθηκόντων του Δ/ντή Ιατρικής Υπηρεσίας θα γίνει αμέσως μετά την δικαστική απόφαση που εκκρεμεί να ληφθεί στις 12/12/2014.  3. προς το παρόν αποφεύχθηκε ο κίνδυνος να απενταχθεί το έργο της ανακατασκευής του 7όροφου και οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και πάλι.
 
Δ) Ισχύει η δέσμευση για συζήτηση  των προτάσεων για τροποποίηση των οργανισμών του ΠΓΝΠ και του Γ.Ν. Πατρών .
 
Ε) Τέλος, για το μεγάλο ζήτημα της υπαγωγής των εργαζομένων των ΚΥ στο ΠΕΔΥ και του νέου οργανογράμματος των μονάδων ΠΦΥ , η ενημέρωση ήταν ότι η ΥΠΕ έχει καταθέσει πρόταση προς το Υπουργείο, αλλά οι τελικές αποφάσεις έχουν μετατεθεί για τον Ιούνιο του 2015.
 
                                                                                                     ΔΣ της Ε.Ι.Ν.Α.

Επι Κεφαλιδα