ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Πληρωμή Εφημεριών Δεκεμβρίου 2017

σε Ανακοινώσεις

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Πληρωμή Εφημεριών Δεκεμβρίου 2017

 

 
Παρατηρήθηκε  η έντονη «πληροφόρηση» των τελευταίων ημερών και την έκδοση ανακοινώσεων για την άρνησης πληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών του μηνός Δεκεμβρίου με την αιτιολογία την μη υπογραφής των καταστάσεων πληρωμής αυτών από τους Επιτρόπους.
Περαιτέρω διερεύνηση της υποτιθέμενης «πανελλαδικής άρνησης των επιτρόπων να εγκρίνουν τις εφημερίες» ή το «ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ !»  μάλλον καταλήγει στο ότι μέχρι στιγμής το πρόβλημα αφορά μόνο τρία νοσοκομεία!
Παραθέτω την σχετική ενημέρωση από την Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ (σήμερα 5 Φεβρουαρίου 2018)

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Η ενημέρωση που έχουμε προς το παρόν αφορά το Νοσοκομείο της Ρόδου, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Απ’όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής άρνηση και αναπομπή των ενταλμάτων πληρωμής στα συγκεκριμένα Νοσοκομεία. Σύμφωνα με την Ένωση της Ρόδου η αιτιολογία που επικαλείται ο αρμόδιος επίτροπος είναι αυτή που αναφέρουμε στο έγγραφό μας προς το Υπουργείο Υγείας.

Έγγραφες αναφορές των Ενώσεων προς την ΟΕΝΓΕ για το ζήτημα που έχει προκύψει δεν υπάρχουν. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό η ηλεκτρονική αλληλογραφία της ΟΕΝΓΕ προωθείται άμεσα στα μέλη της Εκτελεστικής της Γραμματείας.

Συναδελφικά
ΡΕΤΖΙΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

 

Όσον αφορά τα νοσοκομεία της Πάτρας, μετά από «τηλεφωνική επικοινωνία με Αθήνα» (?), η Επίτροπος ενημέρωσε την Οικονομική Υπηρεσία του ΠΓΝ Πάτρας ότι οι καταστάσεις έχουν πλέον υπογραφεί και η πληρωμή των εφημεριών Δεκεμβρίου θα γίνει κανονικά στις 13/2/2018 (κι όχι όπως ήταν το σύνηθες να πληρωνόμαστε τον Μάρτη ή τον Απρίλη). 
Θα υπάρχει ανάλογη ενημέρωση για τις όποιες νεώτερες εξελίξεις. 
 
Κώστας Γιαννάκενας
Μέλος Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ
 
ΠΗΓΗ: https://nucleus.gr/

Επι Κεφαλιδα