Εάν η ΠΟΕΔΗΝ είχε… ρουλεμάν θα ήταν πατίνι!

σε Επικαιρότητα

Λογικές ακροβασίες από την Ομοσπονδία για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ…
 

 
Από Βασίλη Βενιζέλο
Παρά το γεγονός ότι παραδέχεται ρητώς ότι «τα λίγα περιστατικά, τα οποία προέκυψαν, εξυπηρετήθηκαν από την υπάρχουσα δύναμη των ασθενοφόρων», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αμφισβητεί με ανακοίνωσή της την Τετάρτη 16 Αυγούστου την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών… 
Ασφαλώς, ο καθένας και όχι μόνον η ΠΟΕΔΗΝ δύναται να αντιληφθεί με ιδιαίτερη ευκολία ότι, εάν είχαν προκύψει ασύλληπτα μαζικές ανάγκες για διακομιδές περιστατικών από τις εστίες των πυρκαγιών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας, τότε το ΕΚΑΒ θα αδυνατούσε να ανταποκριθεί… Τίποτε περισσότερο από την γνωστή λαϊκή ρήση με τον παππού και τα… ρουλεμάν, δηλαδή!
Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής σχετικά με την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ στην Αττική:
 
«Σε όλο τον νομό Αττικής το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου επιχειρούσαν 45-48 ασθενοφόρα πρωί/απόγευμα και μόλις 25-27 την νύχτα. 60 οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα με βλάβες. Δεν υπάρχει εφεδρικό ούτε για δείγμα εδώ και μήνες. Εάν χρειαζόταν να βγούνε στην κίνηση επιπλέον διασώστες για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όπως έχει συμβεί κατά καιρούς, λόγω της κατάστασης δεν θα ήταν δυνατό καθώς δεν θα είχαν οχήματα να εργαστούνε.
Ευτυχώς το ΕΚΑΒ δεν χρειάστηκε να επέμβει σε πολλά περιστατικά!
Απαραίτητη προϋπόθεση για την άμεση δυνατή πρόσβαση στα σημεία συμβάντος από το ΕΚΑΒ είναι η επάρκεια σε διασώστες και σε ασθενοφόρα οχήματα. Σε έκτακτες καταστάσεις, το προσωπικό προσέρχεται μαζικά προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει η υποδομή; Όταν δεν υπάρχουν τα οχήματα για να τεθούν στην διάθεση του αρμόδιου συντονιστικού;
Ευτυχώς αυτή την φορά το ΕΚΑΒ δεν χρειάστηκε να επέμβει. Τα λίγα περιστατικά εξυπηρετήθηκαν άμεσα από την υπάρχουσα δύναμη.
Τίθεται όμως σε αμφισβήτηση η επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ λόγω έλλειψης ασθενοφόρων οχημάτων
«.
 
Εντυπωσιακές λογικές ακροβασίες, οι οποίες, όμως, δεν αρμόζουν σε τέτοια πολύ ευαίσθητα θέματα…
Υgeia360.gr

Επι Κεφαλιδα