ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

σε Επικαιρότητα

 
stethoscope
 
«Αξιοκρατική η αξιολόγηση» απαντά το ΚΕΕΛΠΝΟ
Στη Βουλή μεταφέρθηκε η διαμάχη σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη μερική παραποίηση της λίστας των επιτυχόντων γιατρών για την  κάλυψη 100 θέσεων στις ΜΕΘ και ΜΑΦ που εστάλη από το ΚΕΕΛΠΝΟ στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Σε ερώτηση και ΑKE που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής του Ποταμιού, Κώστας Μπαργιώτας, ρωτά αν ευσταθούν οι σχετικές καταγγελίες, πώς αιτιολογείται η τροποποίηση στα αρχεία των αποτελεσμάτων των ιατρών, καθώς και σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.
Με ανακοίνωσή του, αναφορικά με το παραπάνω ζήτημα, το ΚΕΕΛΠΝΟ δήλωσε ότι παρότι στο παρελθόν το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν τηρούσε καμία διαδικασία σε ανάλογες περιπτώσεις, το υπουργείο επέμεινε η κατανομή των θέσεων στις αντίστοιχες μονάδες να γίνει με ορθολογικό τρόπο και με τη συνδρομή της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, όπως επίσης η διαδικασία επιλογής να γίνει με μοριοδότηση των υποψηφίων βάσει κριτηρίων ΑΣΕΠ .
Στη συνέχεια- και παρότι είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες – το υπουργείο Υγείας σε δειγματοληπτικό έλεγχο της μοριοδότησης των γιατρών που είχε γίνει από το ΚΕΕΛΠΝΟ διαπίστωσε λάθη σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%. Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε επανέλεγχο όλων των φακέλων των υποψηφίων, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η μοριοδότηση θα είναι απολύτως σύμφωνη με τα δημοσιευθέντα στην προκήρυξη κριτήρια.
 
www.healthdaily.gr

Επι Κεφαλιδα