Τα φάρμακα των καρκινοπαθών επανέρχονται στα Νοσοκομεία- Αυξάνονται τα κονδύλια για τις εφημερίες στην Αχαΐα Κοινωνία Έτοιμος ο σχεδιασμός για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη

σε Επικαιρότητα

nursing
Ειδήσεις έβγαλε για την Αχαΐα και την περιοχή που καλύπτει γεωγραφικά η 6η Υγειονομική Περιφέρεια η συνάντηση που είχαν οι Διοικητές των ΥΠΕ και των Νοσοκομείων με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Όπως αποκάλυψε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιώργος Γιαννόπουλος αυξάνονται τα κονδύλια που αφορούν τις υπερωρίες και τις εφημερίες των γιατρών για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.
«Συνολικά η αύξηση που θα δοθεί είναι στα 3,9εκ. ευρώ. Τα 6εκ. ευρώ για τα Κέντρα Υγείας θα γίνουν 8,5εκ. ευρώ συν ένα ποσό που αφορά τα νοσοκομεία. Εκτιμούμε ότι τα χρήματα αυτά επαρκούν για ασφαλή προγράμματα εφημεριών», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος.
Παράλληλα από την ίδια σύσκεψη προέκυψε ότι τα φάρμακα υψηλού κόστους (όπως εκείνα που αφορούν τους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας) επιστρέφουν στα φαρμακεία των Νοσοκομείων.
Στόχος αυτής της εξέλιξης είναι να εξαλειφτεί πλήρως η ταλαιπωρία των ασθενών οι οποίοι έπρεπε, αφού τους έγραφαν οι γιατροί τους τα φάρμακα, να «τρέχουν» στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να τα προμηθευτούν. Μάλιστα υπήρξε η διαβεβαίωση ότι οι ελλείψεις που προέκυψαν σε αυτή την μεταβατική περίοδο θα εξαλειφθεί πλέον αν και, όπως υποστήριξε ο κ. Γιαννόπουλος, στην Πάτρα δεν υπήρξαν τέτοιου είδους προβλήματα καθώς οι φαρμακοποιοί των νοσοκομείων είχαν εγκαίρως προβλέψει να προμηθευθούν φάρμακα.
Τέλος ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ αποκάλυψε ότι προχωράει ο νέος σχεδιασμός για την αναδιάρθρωση  της πρωτοβάθμιας υγείας στην Πάτρα. «Έχει υπάρξει σχετική συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή της πόλης όπου υπήρξε καταρχήν συμφωνία. Ο σχεδιασμός αυτός θα συζητηθεί την Παρασκευή και με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να προβούμε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις», σχολίασε ο κ. Γιαννόπουλος.
 
 
http://www.thebest.gr/

Επι Κεφαλιδα