Σχετικά με τις παρατάσεις των συμβάσεων επικουρικών γιατρών

σε Επικαιρότητα


 
 
Σχετικά με τις παρατάσεις των συμβάσεων επικουρικών γιατρών
 
Στη σημερινή συνάντηση ανάμεσα στην αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ-ΟΕΝΓΕ και τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό τέθηκε ερώτημα σχετικά με τις παρατάσεις των συμβάσεων επικουρικών γιατρών που οι συμβάσεις του λήγουν τον Αύγουστο/Σεπτέμβρη 2017.
Η απάντηση του υπουργού ήταν πως έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στα συναρμόδια υπουργεία και αναμένεται θετική απάντηση για την παράταση των συμβάσεων επικουρικών γιατρών διάρκειας > 1 έτους.
 
Επίσης ο κ. Ξανθός ενημέρωσε πως πρόκειται σύντομα να προκηρυχτούν 750 θέσεις μόνιμων γιατρών ΕΣΥ, οι οποίες στοχευμένα θα κατευθυνθούν:

  • 400 θέσεις για τα ΤΕΠ
  • 250 θέσεις για τις ΜΕΘ και
  • 100 θέσεις για επείγουσες ανάγκες.

 
Σ.Σ.  Στην χθεσινή συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ και του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ με τον Ανδρέα Ξανθό προέκυψε και η μη-προγραμματισμένη παρουσία εκπροσώπων διαφόρων πρωτοβάθμιων σωματείων (με τα δίκαια αιτήματά τους αλλά) με αποτέλεσμα να βρίσκονται 25 περίπου άτομα στο χώρο/γραφείο της συνάντησης και να ακολουθήσει ένα απίστευτο και προκλητικό σόου με φωνές, φασαρία, αυθάδεια, διακοπές ομιλητών και άλλα φαιδρά που μόνο συζήτηση και διαβούλευση δεν ήταν εφικτό να γίνει! Ευτυχώς προηγήθηκαν οι τοποθετήσεις της ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ όπου τέθηκε το θέμα των επικουρικών με αναφορά τόσο στο σχέδιο για τον χρόνο εργασίας αλλά και τα Συμβούλια Κρίσης. Λόγω όμως της απερίγραπτης κατάστασης οχλαγωγίας που επικρατούσε απαντήθηκαν από τον Υπουργό μόνο τα όσα αφορούσαν τους επικουρικούς ενώ κρίθηκε σκόπιμο και ορίστηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ΟΕΝΓΕ/ΕΙΝΑΠ, νέα συνάντηση της Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 και ώρα 14.30. Τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνάντηση είναι η πρόταση του Υπουργείου Υγείας για το σχέδιο νόμου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας και οι προτεινόμενες αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων των γιατρών.
 
 

Επι Κεφαλιδα