Σκληρή απάντηση του νοσοκομείου Ρίου στον γιατρό Κρ. Φίλο: Μας προσβάλει βάναυσα

σε Επικαιρότητα

«Η Απόφαση του Αρείου Πάγου δεν είναι απαλλακτική, όπως ισχυρίζεται, αλλά αναιρετική»

 

 
Με μια σκληρή ανακοίνωση κατά του γιατρού Κ. Φίλου απαντά το νοσοκομείο του Ρίου στις δηλώσεις του γιατρού για τη ΜΕΘ του νοσηλευτικού ιδρύματος. Στην ανακοίνωση σημειώνεται με νόημα ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον καθηγητή (για ανθρωποκτονία), «δεν είναι απαλλακτική, όπως ισχυρίζεται, αλλά αναιρετική».
Η απάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στις δηλώσεις του Κρίτωνα Φίλου για το προσωπικό της ΜΕΘ του ΠΓΝΠ
 
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
 
«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δηλώσεις του κ. Κ. Φίλου η Διοίκηση η Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας και το ιατρικό προσωπικό της ΜΕΘ και του Τμήματος Αναισθησιολογίας δηλώνουν τα ακόλουθα:
Τέτοιου είδους δηλώσεις προσβάλλουν βάναυσα το ιατρικό προσωπικό, και ταυτόχρονα προσπαθούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στο Νοσοκομείο μας.
Δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία συζήτηση ή αντιπαράθεση με τον κ. Φίλο. Καθένας κρίνεται κυρίως από τις πράξεις του αλλά και από τα λεγόμενα του. Απλά επισημαίνουμε ότι η Απόφαση του Αρείου Πάγου δεν είναι απαλλακτική, όπως ισχυρίζεται, αλλά αναιρετική. Υπάρχει διαφορά. Η υπόθεση του κ. Φίλου έχει παραπεμφθεί για εκ νέου εκδίκαση στο Μ.Ο.Ε Πατρών στις 18-03-2019.
Απευθυνόμαστε μόνο στην κοινή γνώμη προκειμένου να μην τρωθούν το κύρος του Νοσοκομείου και των λειτουργών του που τόσο ανεύθυνα ο εν λόγω κύριος προσπαθεί να προσβάλλει. Το ΠΓΝΠ και το Προσωπικό του δε μπορεί να καταρρακωθεί από κανέναν.
Υπερασπιζόμενοι το επιστημονικό μας κύρος δηλώνουμε ότι με τη γνώση, την εμπειρία και την  αυταπάρνηση κρατούμε το ΠΓΝΠ στην κορυφή των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας, με λιγότερο προσωπικό, χωρίς καμία περικοπή του αριθμού των χειρουργικών αιθουσών και με αποτελέσματα τα οποία περιποιούν τιμή για το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας.»
 
 
http://www.thebest.gr/
 
 

Επι Κεφαλιδα