«Πράσινο φως» για τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου Υγειονομικών

σε Επικαιρότητα
Θετική στάση Κατρούγκαλου
Το «πράσινο φως» για τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου ως καθολικού διαδόχου του Ταμείου Πρόνοιας και της Στέγης των Υγειονομικών έδωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στους τέσσερις προέδρους των Δευτεροβαθμίων Υγειονομικών Φορέων.
Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος συναντήθηκε, χθες Πέμπτη, με τους προέδρους των δευτεροβαθμίων υγειονομικών φορέων, και συγκεκριμένα με τον Μιχαήλ Βλασταράκο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, τον Αθανάσιο Κατσίκη της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, τον Κωνσταντίνο Λουράντο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και την Αθηνά Τραχήλη του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου.
Ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε στους εκπροσώπους των Υγειονομικών Φορέων την θετική του άποψη για τη δημιουργία του Επαγγελματικού Ταμείου και ως εκ τούτου οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σε τεχνικό επίπεδο με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείο Ν. Φράγκο, προκειμένου το Ταμείο το οποίο θα δημιουργηθεί (αφού προηγηθεί αναλογιστική μελέτη όπως προβλέπεται από το Νόμο), να έχει την αναγκαία στήριξη, μέσα από τα αποθεματικά του και το ποσοστό της ακίνητης περιουσίας.
Οι υγειονομικοί φορείς θεωρούν ότι η δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για παλαιότερους και νεώτερους επιστήμονες, ικανοποιητικότερης απόδοσης, όσον αφορά τις παροχές του Ταμείου Πρόνοιας και της Στέγης.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των τεσσάρων φορέων, θα συζητήσουν το θέμα και θα αναλάβουν τις πρωτοβουλίες εκείνες που χρειάζονται, προκειμένου να υλοποιηθεί η ανωτέρω πρόθεση δημιουργίας Επαγγελματικού Ταμείου.
Πηγή: health.in.gr
Ετικετες:
Επι Κεφαλιδα