Πάτρα-Πατέρας βρέφους: Παίχτηκαν πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του παιδιού μου (VIDEO)

σε Επικαιρότητα

Kαλά στην υγεία του το νεογέννητο από τη Ζάκυνθο
 

 
 
Νέος πόλεμος έχει ξεκινήσει ανάμεσα στην ΠΟΕΔΗΝ και τον υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με αφορμή τα όσα κατήγγειλε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, για νέο σοβαρό κρούσμα λοίμωξης στο νοσοκομείο Ζακύνθου.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ, έπειτα από καισαρική τομή που έγινε την περασμένη Παρασκευή, μητέρα και νεογνό εκδήλωσαν συμπτώματα λοίμωξης παρόμοια με εκείνα που είχαν σημειωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και έκλεισαν τα χειρουργεία του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως η μητέρα εμφάνισε μετεγχειρητικές επιπλοκές, οι οποίες σχετίζονται με τα δύο μείζονα προβλήματα που είχε η αίθουσα Μαίευσης πριν κλείσει.

Συγκεκριμένα είχε σοβαρά εργαστηριακά ευρήματα, τα οποία έδειχναν φλεγμονή (19.000 λευκά, αυξημένη CRP και ηπατικά ένζυμα). Οι επιπλοκές, που αντιμετωπίστηκαν από παθολόγους και καρδιολόγους, αποδίδονται σε εισχώρηση τοξικών ιατρικών αερίων στον οργανισμό ή σε νοσοκομειακά μικρόβια.
Το νεογνό εμφάνισε αυξημένη CRP, η οποία μπορεί να προήλθε από δύο αιτίες. Η μία είναι η περιγεννητική ασφυξία, δηλαδή τοξικά αέρια που εισχώρησαν στον οργανισμό του από τη μητρική κυκλοφορία. Εάν είναι αυτή η αιτία επιβεβαιώνεται η επικινδυνότητα λειτουργίας των χειρουργείων και της αίθουσας Μαίευσης λόγω διαρροής τοξικών ιατρικών αερίων. Η δεύτερη πιθανή αιτία είναι η νεογνική λοίμωξη, η οποία οφείλεται σε μικρόβιο.
Το νεογνό μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών.
Αλλη διάσταση όμως στο περιστατικό δίνει ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος μιλώντας στο ΙΟΝΙΑΝ CHANNEL, το παιδί είναι καλά, καθώς οι εξετάσεις που έγιναν στο «Καραμανδάνειο» δεν έδειξαν απολύτως τίποτα και μάλιστα σήμερα αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο.
Ο πατέρας του νεογνού ρίχνει τις ευθύνες για την ταλαιπωρία που υπέστη αυτός και το νεογνό ή σε λάθος ή σε «πολιτικά παιχνίδια» που παίχθηκαν σε βάρος αυτού και του παιδιού του από γιατρούς στο νοσοκομείο της Ζακύνθου.
Με αφορμή τη δήλωση του πατέρα ο υπουργός Υγείας εξαπέλυσε νέα επίθεση στην ΠΟΕΔΗΝ, μέσω facebook, παραθέτοντας μάλιστα το βίντεο με τη δήλωση του πατέρα.

«Μόλις πληροφορήθηκα ότι βγήκε ο πατέρας του παιδιού που γεννήθηκε με καισαρική στο νοσοκομείο Ζακύνθου και είπε σε κανάλι τοπικό ότι και το παιδί και η μητέρα είναι μια χαρά, ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά που λέει η ΠΟΕΔΗΝ και ότι αυτοί που έστειλαν την τέταρτη μέρα μετά τη γέννηση για προληπτικούς λόγους το νεογνό στην Πάτρα (το οποίο επιστρέφει αύριο καθώς είναι μια χαρά) το έκαναν για πολιτικούς λόγους!» έγραψε ο κ. Πολάκης στο Facebook.
«Ου να χαθείτε αλήτες» πρόσθεσε ο κ. Πολάκης, παραθέτοντας και το βίντεο με τον πατέρα του παιδιού.

 
 
Επι Κεφαλιδα