ΜΕΤΩΠΟ ΟΕΝΓΕ: πρόταση εξόδου από την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ομοσπονδία

σε Ανακοινώσεις/Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

ΜΕΤΩΠΟ ΟΕΝΓΕ logo
 
Αθήνα, Δεκέμβρης 2017
 

Ρητή απόφαση του 9ου Συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ επέβαλε την επικαιροποίηση της κλαδικής συμφωνίας μετά από διαπραγμάτευση με το υπουργείο Υγείας και ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν στο χρόνο εργασίας, τις μισθολογικές απολαβές και τις προσλήψεις μονίμων γιατρών στο ΕΣΥ.

Παρόλο που η χρονική συγκυρία, λόγω της ευρωπαϊκής οδηγίας για το ιατρικό ωράριο, ευνοούσε εξαιρετικά τις συνθήκες διαπραγμάτευσης, η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ αγνόησε επιδεικτικά τη συγκεκριμένη απόφαση του Συνεδρίου. Διέπραξε δε μέγιστο συνδικαλιστικό ατόπημα, θυσιάζοντας μια εξαιρετική ευκαιρία διαπραγμάτευσης για καλύτερες συνθήκες εργασίας και απολαβών των νοσοκομειακών γιατρών στο βωμό μιας τυφλής και μισαλλόδοξης αντιπολιτευτικής τακτικής, αρνούμενη οποιονδήποτε διάλογο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, παρότι βρισκόταν σε θέση ισχύος.
Το ΜΕΤΩΠΟ κάλεσε επανειλημμένα το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συνεδρίου και ιδιαίτερα μετά τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας για το χρόνο εργασίας των Νοσοκομειακών Γιατρών.
Δυστυχώς, το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ αγνόησε τις εκκλήσεις μας καθώς και τις εκκλήσεις χιλιάδων γιατρών που βλέπουν την Ομοσπονδία να απαξιώνεται ραγδαία και να μετατρέπεται σε πολιτικό βραχίονα των κομμάτων από τα οποία προέρχονται οι εκπρόσωποι του προεδρείου.
Στο Γενικό Συμβούλιο της 7ης Δεκεμβρίου 2017 καταθέτουμε συγκεκριμένη πρόταση:
Η ΟΕΝΓΕ, εν όψει της έκδοσης των υπουργικών αποφάσεων για το χρόνο εργασίας, έστω και την ύστατη ώρα, να ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θέτοντας ως κύριο θέμα συζήτησης την επικαιροποίηση της κλαδικής συμφωνίας και ζητώντας αναστολή έκδοσης των Υπουργικών Αποφάσεων μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις. Η ατζέντα των θεμάτων συζήτησης πρέπει να περιλαμβάνει το χρόνο εργασίας, τις μισθολογικές απολαβές, τις προσλήψεις μονίμων γιατρών στο ΕΣΥ, την εκπαίδευση ειδικών και ειδικευομένων, καθώς και θεσμικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των Νοσοκομείων και ΚΥ.
 
Τα μέλη του ΜΕΤΩΠΟΥ στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ

  • Ανδρούτσος Χρήστος
  • Βαρνάβας Δημήτρης
  • Γιαννάκενας Κώστας
  • Κατσιγιαννόπουλος Κώστας
  • Καφετζάκης Αλέξανδρος
  • Λιβαδάς Κώστας
  • Σολωμού Νατάσα

 

Επι Κεφαλιδα