Κώστας Γιαννάκενας

Κώστας Γιαννάκενας: Υποψηφιότητα για Πειθαρχικό Συμβούλιο της 6ης ΥΠε.

σε Ανακοινώσεις/Επικαιρότητα

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στις 20 Ιουνίου διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετού εκπροσώπου ιατρών του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου αρμοδίου για θέματα ιατρών πλην ειδικευομένων της 6ης ΥΠΕ.

Είμαι ένας από τους υποψήφιους διεκδικώντας την επανεκλογή μου.

Οι εκλογές αυτές έχουν ΘΕΣΜΙΚΟ και μόνο χαρακτήρα και δεν θα πρέπει να σχετίζονται με κομματικές ή άλλες αντιλήψεις ή επιδιώξεις.
Το ζητούμενο από ένα μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι η αμεροληψία, το αίσθημα δικαιοσύνης που θα πρέπει να εκφράζεται ανεπηρέαστα και η παντελής έλλειψη «υποκειμενικών» κριτηρίων.
Τα παραπάνω θεωρώ ότι τα έχει δείξει η ενασχόλησή μου με το Πειθαρχικό Δίκαιο από την πρώτη μου εκλογή ως μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών το 1999 και η εν συνεχεία αδιάκοπη επανεκλογή μου στην θέση αυτή όπου είμαι μέλος μέχρι σήμερα. Η υπέρτατη τιμή αναγνώρισης της εμπιστοσύνης με την οποία με τίμησαν οι συνάδελφοι ήταν όταν έλαβα περισσότερους ψήφους (για το Πειθαρχικό Συμβούλιο) απ’ όσους έλαβε για το Δ.Σ. η παράταξη με την οποία διεκδικούσα την εκλογή μου έχοντας λάβει ψήφους και από μέλη άλλων παρατάξεων. Τιμή μεγάλη αλλά και βαριά ευθύνη απέναντι σε αυτούς που με εμπιστεύονται και με επανεκλέγουν τόσα χρόνια.
Διεκδίκησα την εκλογή μου στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο στις προηγούμενες εκλογές όπου τιμήθηκα με το 70,5% των συνολικών ψήφων και την εκλογή μου στο Συμβούλιο.
Στη διάρκεια της θητείας μου θεωρώ ότι στάθηκα άξιος της εμπιστοσύνης αυτών που με είχαν τιμήσει σε μια ιδιαίτερα «δύσκολη» περίοδο όπου η εκδίκαση πληθώρας υποθέσεων που είχαν συσσωρευτεί, με κίνδυνο την παραγραφή τους, επέβαλλε συχνές και πολύωρες συνεδριάσεις από τις οποίες δεν απουσίασα ποτέ – με μία μόνο εξαίρεση λόγω συνεδρίου στο εξωτερικό. Αντιληπτή θεωρώ πως ήταν και η αμεροληψία και το δίκαιο των αποφάσεων που λάβαμε χωρίς να υπάρχουν προσφυγές και ενστάσεις ακόμα και από τους καταγγελόμενους στους οποίους υπεβλήθησαν ποινές.
Δεν υποτιμώ τις προθέσεις ούτε το ήθος των υπολοίπων υποψηφίων, άλλωστε κάποιους δεν τους γνωρίζω προσωπικά για να έχω άποψη , και εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία με την ευχή να σταθεί στο ύψος της ευθύνης που θα αναλάβει όποιος εκλεγεί.
Η διεκδίκηση επανεκλογής μου δεν κρύβει φιλοδοξίες ή κατάκτηση «καρέκλας» αλλά αντικατοπτρίζει την επιθυμία μου να προσφέρω στην απόδοση δικαιοσύνης και στον αγώνα κατά της δυσφήμισης του κλάδου μας που τόσο έχει πληγωθεί από αντιδεοντολογικές πράξεις και συμπεριφορές που δεν συνάδουν ούτε με τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας ούτε με τον Ιερό Όρκο που πήραμε.
Ευελπιστώ ότι οι συνάδελφοι θα μου δώσουν και πάλι την ευκαιρία να τιμήσω την εμπιστοσύνη τους. Το αντιλαμβάνομαι ως θέμα Τιμής να ανταποκριθώ και πάλι στην εμπιστοσύνη τους.
 
Με σεβασμό,
Κώστας Γιαννάκενας
Δ/ντής ΕΣΥ – ΠΓΝ Πατρών
 


Στον παρακάτω σύνδεσμο παρέχονται όλες οι οδηγίες για την επιστολική (κι όχι μόνο) ψήφο.
Καλούνται ΟΛΟΙ οι μόνιμη γιατροί του ΕΣΥ της 6ης ΥΠε να ψηφίσουν και υπενθυμίζω ότι η οριστική ημερομηνία για την επιστολική ψήφο είναι η 19 ΙΟΥΝΙΟΥ (ημέρα παραλαβής επιστολικής ψήφου από την Εφορευτική Επιτροπή).
 

Εκλογές ανάδειξης αιρετού εκπροσώπου ιατρών του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της 6ης ΥΠΕ.

Επι Κεφαλιδα