Ε.Ι.Ν.Α. : Δελτίο Τύπου για το Καραμανδάνειο

σε Δελτία Τύπου/Δράσεις Ε.Ι.Ν.Α.

EINA
 
Αρ. Πρωτ56.2015                                                                            Πάτρα 10 Δεκεμβρίου 2015
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ

 
Το επεισόδιο της υπερθέρμανσης του καυστήρα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων την περασμένη εβδομάδα, πέρα από την αναστάτωση που προκάλεσε για λίγες ώρες στη λειτουργία του ιδρύματος, ανέδειξε την κατάσταση που σοβεί σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας μετά από πέντε χρόνια μνημονίου. Απ’ αυτή την άποψη, η δημοσιοποίηση των προβλημάτων, πέρα από καθήκον των συνδικαλιστικών φορέων είναι και βοηθητικό στο να στοχεύουν οι διοικήσεις και η πολιτεία στη λύση αυτών των προβλημάτων. Γι αυτό, η στοχοποίηση συναδέλφων που προβαίνουν σε δημοσιότητα των δεδομένων όπως ο Β. Αλεξόπουλος και τα μέλη της Τριμελούς της ΕΙΝΑ, συναδέλφων που εργάζονται με φιλότιμο για την όσο το δυνατόν πιο ομαλή λειτουργία του, δεν είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβαίνει.
Θα θέλαμε στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως πρέπει να μπει ένα τέλος στον πόλεμο των ανακοινώσεων καθώς δεν εξυπηρετεί τίποτα και δεν ενδιαφέρει την κοινωνία. Αντιθέτως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να εργαστούν σοβαρά για την επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων του νοσοκομείου τα οποία έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια μετά την εφαρμογή της λαίλαπας των μνημονίων:
Υποχρηματοδότηση: Η τακτική και η έκτακτη χρηματοδότηση του ιδρύματος από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν επαρκεί για τις λειτουργικές του ανάγκες. Με αποτέλεσμα να παρατηρούνται συχνά ελλείψεις υλικών και αντιδραστηρίων. Η έλλειψη πόρων οδηγεί σε αδυναμία αντικατάστασης όσων υλικών φθείρονται και σε αδυναμία ορθής συντήρησης του κτιρίου.
Ελλείψεις προσωπικού: γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού προσωπικού. Ειδικά στην ορθοπεδική και τις χειρουργικές ειδικότητες στις οποίες δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι γιατροί στις λίστες. Δεν αντικαθίστανται οι μόνιμοι γιατροί που συνταξιοδοτούνται.
Γενικά θέματα συντήρησης μηχανημάτων (αξονικός) και συντήρησης θαλάμων νοσηλείας και ιατρείων.
Ζητάμε από το Υπουργείο, την 6η ΥΠΕ και τη Διοίκηση του νοσοκομείου να αναλάβει δράσεις για:

  • Ασφαλείς συνθήκες εφημέρευσης για γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας και φροντίδας.
  • Εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη του παιδιατρικού νοσοκομείου με τις ειδικότητες που λείπουν, έστω στην αρχή με την πρόσληψη ενός μόνο γιατρού για κάθε ειδικότητα: παιδο-καρδιολόγος, παιδο-οφθαλμίατρος, δερματολόγος, νευροχειρουργός.

 
ds_eina

Επι Κεφαλιδα