ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.ΜΕ.Ι.Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 10ης /05/2018

σε Ανακοινώσεις/Επικαιρότητα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.ΜΕ.Ι.Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 10ης /05/2018
Την Πέμπτη 10/05/2018 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων γιατρών και λοιπού προσωπικού στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΓΝΠ.
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η Δημόσια Υγεία και τα δικαιώματα των υγειονομικών  βρίσκονται στο στόχαστρο της επίθεσης από τις Μνημομιακές πολιτικές,  η κρατική χρηματοδότηση προς τα δημόσια ιδρύματα στραγγαλίζεται.
Αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γενικεύεται ο απαράδεκτος θεσμός της προσωρινής « επικουρικής» εργασίας. Το ωράριο των γιατρών γίνεται λάστιχο ενώ οι αλλαγές στην εκπαίδευση στέλνουν ακόμα περισσότερους νέους στο εξωτερικό προς αναζήτηση καλύτερης τύχης. Τα Δημόσια Νοσοκομεία κρατιούνται όρθια χάρη στο φιλότιμο και την αυταπάρνηση των ακούραστων υγειονομικών που συνεχίζουν να προσφέρουν στους ασθενείς κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Είναι αναγκαία η παρουσία υγειονομικών ανεξάρτητων από κυβερνητικές και κομματικές γραμμές, που ενώνουν τους εργαζόμενους αντί να διχάζουν, που θα χρησιμοποιήσουν τη θέση αυτή για να αποκαλύπτουν αντιδραστικά μέτρα  και αλλαγές , σαν θέση μάχης και όχι συνδιαλλαγής.
Η στήριξη υποψηφίων που υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα και άκουσαν τις αγωνίες των νέων συναδέλφων είναι επιβεβλημένη .
Η αταλάντευτη και σταθερή πορεία χρόνων στους αγώνες, η εντιμότητα και ακεραιότητα στην καθημερινή δουλειά  , η αποτελεσματικότητα και η  εμπειρία στη συλλογική διεκδίκηση πρέπει να ενισχυθούν και να να επιβραβευτούν .
Με βάση τα παραπάνω στηρίζουμε ανοιχτά και με όλες μας τις δυνάμεις την εκλογή του εκπροσώπου εκείνου που έχει αποδείξει ότι θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζόμενων του νοσοκομείου και τη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία απέναντι στην όποια διορισμένη Διοίκηση .
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και ειδικά τους νεότερους να συμμετέχουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία, δίνοντας μήνυμα ελπίδας για τους αγώνες που έρχονται