Συλλογική Σύμβαση : Τι έγινε βρε παιδιά ???


Παραθέτω το παρακάτω από την ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ.....


Ρεπό μετά από κάθε εφημερία
01/12/2008

Υπογράφηκε η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ του υπουργείου Υγείας και της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών.
Η σύμβαση προβλέπει – μεταξύ άλλων - 7ωρο συνεχές πρωινό και πενθήμερο ωράριο από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ θα παρέχεται ρεπό μετά από κάθε εφημερία. Συμφωνία επήλθε και για το νέο μισθολόγιο των γιατρών.
Παράλληλα, προβλέπονται 2.000 προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στο πρώτο εξάμηνο του 2009, ενώ για κάθε θέση που αδειάζει, το νοσοκομείο θα πρέπει να προκηρύσσει υποχρεωτικά νέα θέση μέσα στον επόμενο μήνα.

Επίσης η σύμβαση προβλέπει αύξηση στο βασικό μισθό από 210 έως 420 ευρώ ανάλογα με τη βαθμίδα.


(Κι όπως έλεγε και ο Σπύρος Παπαδόπουλος σε παλαιά τηλεοπτική σειρά) ..... "Τι έγινε βρε παιδιά ???"

Εγώ είχα μείνει στο ότι σήμερα στο Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ θα γινόταν η επικύρωση του τελικού κειμένου του νομοσχεδίου της σύμβασης που θα όδευε μετά προς τη Βουλή για ψήφιση. Ξαφνικά όμως χθες μαθαίνω από τα ΜΜΕ ότι ο Τσούκαλος υπέγραψε την σύμβαση με τον Αβραμόπουλο!

Θέτω συνεπώς τα εξής ερωτήματα:

Μπορεί όλα τελικά να πάνε καλά και να είναι "σωστή" η συμφωνία που υπογράφθηκε αλλά και τα κονδύλια να διασφαλιστούν για την υλοποίηση των υποσχέσεων του Αβραμόπουλου (και ειλικρινά το ελπίζω) αλλά και πάλι θέτω το ερώτημα σε όποιον ξέρει να μου απαντήσει: Τι στο διάολο έγινε χθες και τι παιχνίδια παίζονται ?

Θυμάμαι ότι είχε τεθεί και όρος για την διασφάλιση ότι θα καλυφθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την πληρωμή των εφημεριών του 2008. Αυτό έγινε? Στην Πάτρα πάντως ΔΕΝ υπάρχουν επαρκή ποσά για την πληρωμή των εφημεριών μας!

Με μεγάλη περιέργεια περιμένω να ενημερώσει σήμερα ο Τσούκαλος το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ για τα χθεσινά...

Τα παραπάνω είναι προσωπικές μου απόψεις και ερωτήματα στα οποία δεν έχω απαντήσεις μέχρι στιγμής. Τα μοιράζομαι μαζί σας γιατί αν κρίνω από την εκρηκτική αύξηση των επισκέψεων στην ιστοσελίδα της ΕΙΝΑ, μάλλον έχουν και άλλοι την περιέργεια να μάθουν τι έγινε....

Κώστας Γιαννάκενας
Γραμμ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαίας

Αργότερα το ίδιο βράδυ.....

Η απορία λύθηκε!


Αρχική Σελίδα
© Copyright Ε.Ι.Ν.Α. 2001 - σήμερα.