02/09/2010

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΤΤΙΚΟΝ"

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης


Οι γιατροί του νοσοκομείου "Αττικόν", μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης συνεχίζουμε την επίσχεση εργασίας, με αιτήματα την πληρωμή των χρημάτων που αυθαίρετα περικόπηκαν (περικοπές έως 35%) από τις δεδουλευμένες εφημερίες Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου, Ιουνίου καθώς και την έγκριση συμπληρωματικού κονδυλίου προκειμένου να πληρωθούν στο σύνολο (και όχι περικομμένες) οι πραγματοποιημένες εφημερίες Ιουλίου, Αυγούστου, οι οποίες σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου πρόκειται να πληρωθούν μελλοντικά με περικοπές. Επισημαίνεται η προηγούμενη εμπειρία μας, σύμφωνα με την οποία αυθαίρετες περικοπές δεδουλευμένων εφημεριών (σε μικρότερο βέβαια ποσοστό) πραγματοποιήθηκαν σε ορισμένους μήνες του 2009, χρήματα που σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου μπορούν να διεκδικηθούν μόνο δικαστικά. Στα πλαίσια αυτά δε θα υπάρχουν εφημερεύοντες γιατροί στα τμήματα ακτινολογικό αναισθησιολογικό παθολογικό καρδιολογικό χειρουργικό πνευμονολογικό νευρολογικό νεφρολογικό ενδοκρινολογικό γαστρεντερολογικό ορθοπεδικό παιδιατρικό δερματολογικό ΩΡΛ γναθοχειρουργικό στη Γενική Εφημερία της Πέμπτης 2/9/2010. Αυτό σημαίνει ότι η Γενική Εφημερία της Πέμπτης 2/9/2010 δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Οι ασθενείς καλούνται να απευθύνονται στα υπόλοιπα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καλούνται να ενημερώσουν τους πολίτες ότι η Γενική Εφημερία της Πέμπτης 2/9/2010 δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Ήδη έχουν ανασταλεί σχεδόν όλες οι τακτικές λειτουργίες τους νοσοκομείου.

Επισημαίνουμε επιπλέον την αντίθεση και έκδηλη ανησυχία μας για τις αλλαγές που επιφέρει ο νέος νόμος του Υπ. Υγείας στο σύστημα εφημεριών. Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει για κλινικές και τμήματα που οι γιατροί χρειάζεται να πραγματοποιούν περισσότερες εφημερίες από αυτές που προβλέπει ο νέος νόμος,. Σε αυτές τις περιπτώσεις είτε κλινικές και τμήματα θα παραμένουν ακάλυπτα μετά από κάποια ημερομηνία (πχ μετά τις 15 του μηνός) όταν θα εξαντλούνται οι εφημερίες που μπορούν να πραγματοποιούν οι γιατροί, είτε οι γιατροί θα πραγματοποιούν αυτές τις εφημερίες, με κίνδυνο να μην τις πληρωθούν. Ζητούμε επίσημες διαβεβαιώσεις από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, την ΥΔΕ και το Υπ, Υγείας πως θα πληρώνονται κανονικά οι εφημερίες που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Δηλώνουμε απερίφραστα πως την αποκλειστική ευθύνη για την λυπηρή κατάσταση φέρει αποκλειστικά η Κυβέρνηση και το Υπ Υγείας που εμμένουν να αφήνουν απλήρωτους τους γιατρούς, να περικόπτουν αυθαίρετα δεδουλευμένα χρήματα, να καταργούν τα ασφαλή προγράμματα εφημεριών και να μην προχωρούν στις αναγκαίες προσλήψεις στο ΕΣΥ.

Τονίζουμε ότι τα κυβερνητικά μέτρα οδηγούν στην ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των νοσοκομείων, θίγουν πρώτα και κύρια τους ασθενείς και τους χιλιάδες γιατρούς που ζουν από το μισθό τους και όχι αυτούς που παραοικονομούν ασύστολα εκβιάζοντας τους ασθενείς. Οι τελευταίοι ουδόλως θίγονται από τα κυβερνητικά μέτρα, γι αυτό και κατά τεκμήριο αντιτίθενται στις κινητοποιήσεις σε αγαστή συνεργασία με τον κυβερνητικό μηχανισμό. Το σταθεροποιητικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι ασυμβίβαστο με τη δημόσια περίθαλψη και πρέπει να ανατραπεί.


Αρχική Σελίδα
© Copyright Ε.Ι.Ν.Α.2001 έως σήμερα.